Manapság EU-ban hova lenne érdemes külföldre menni, munka szempontból?

Sajnos nem vagyok IT, meg programozó, csupán egyszerű technikummal rendelkezem.
Aki nem tudná hogy mi az a technikum (szakképesítés + érettségi).
A szakmám jelenlegi világválság helyzetben, nem kelendő. (vendéglátás)
Sok kereskedelmi egység, sok vendéglátó zárt be, sőt zár is, és még zárni is fog.
Itthon és kint is.
UI: sosem leszek ájkossz féle IT mester.

És téged mi tart vissza attól, hogy 1.5 misiért nyomogass egy laptopot?
Egyébként azért magasabbak a szoftverfejlesztő bérek mert szoftvert kicsit egyszerűbb eladni a világ másik végén mint kenyeret.

"Felháborító, hogy az emberek szar bérekert güriznek..."
Mindenki felelős a saját életéért és valamilyen szinten a fizetéséért. Nem felháborodni kell hanem cselekedni. Én matematikus PhD végzettséggel eldönthettem, hogy maradok tanársegédnek akkor még bruttó 155 ezer forintért az egyetemen (ma talán egyetemi adjunktusként keresnék bruttó 280 ezret ha azt az utat választom), helyette inkább statisztikai elemzőcéghez mentem el, ahol kihasználtam minden továbbképzési lehetőséget és szabadidőmet is az adatvizualizációs és adatelemző szoftverek megismerésére szenteltem valamint a programozásra, mára bruttó 1.6 milliós fizetésem van Data Scientistként (úgy hogy nincs IT végzettségem - kizárólag matematikus, statisztika speckóval).
Senkinek nincs megparancsolva, hogy "szar bérekért gürizzen", nyugodtan el lehet menni "laptopnyomogatónak" feltéve ha a szükséges kompetenciák birtokában állsz. Gondolom nem lehet olyan nehéz elsajátítani azt a tudást, de azért mégiscsak egyszerűbb tüntetni és panaszkodni az alacsony bérek miatt ugyebár? :)

"nyugodtan el lehet menni "laptopnyomogatónak" feltéve ha a szükséges kompetenciák birtokában állsz"
Annyira unalmas már ez a szöveg!!! Egy országban nem lehet mindenki informatikus, minden más szakmára is szükség van, és mások sem azt érdemelnék, hogy főiskola-egyetem után nyomorogjanak. Ők is megérdemelnék a tisztességes fizetést, amiből minőségi életet lehet élni. Mert a te gyerekedet is tanár tanítja, te is csak leveszed a kész kenyeret a boltban, meg neked is elviszi a szemeted a kukás autó, hogy ne fúlj bele a sajá mocskodba. De ezt én már annyiszor elmondtam itt is, mindig csak az a válasz, hogy legyek én is informatikus. Ez egy élhetetlen ország, ami nem becsüli meg az embereket, és ez a baj.

#18 a gyerekemet nem tanitja tanar, ledaralja oran egyszer az anyagot, amibol sokszor semmit nem ert meg a gyerek, aztan jon haza 2-6 oldalnyi hazi feladattal es itthon tanulja meg egyedul, vagy az en segitsegemmel.
Kenyeret magunknak sutunk, sokkal finomabb es taplalobb, mint a bolti hulladek. De siman lehetne elni barmilyen pekaru nelkul is igazabol.
Illetve nem tudom, te miert vagy olyan szinten igenytelen vagy lusta, hogy belefulladnal a sajat mocskodba, ha nem lenne kukasauto, en csak siman elvinnem az osszegyult szemetemet a legkozelebbi lerakoba, ahova egyebkent a kukasauto is viszi.
Tobb ertelme lett volna annak, amit irsz, ha mondjuk mentossel vagy tuzoltoval peldalozol.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!