Mit szóltok hozzá, hogy januártól nagyobb lesz a minimálbér Romániában mint itthon…?
Kérdező!
Én se értem miért nem nyírták még ki Orbánt. A tüntetések is túl lightosak voltak. Nem értem.
De engem jelenleg jobban aggaszt nőként, hogy Dúró Dórára szavaztam, aki bekerült a parlamentbe, és mint kiderült ő egy nagyon abortusz ellenes nőci, akinek minden érdeke, hogy szüljenek a nők. Ebből a végén az is lehet, mint Iránban, hogy leveszik a polcokról a gumit, és akkor nőként lehetek tenyészkanca. Az a baj, hogy ezt sok nő nem látja. Szépen lassan kuss lesz a nőknek és az lesz a dolguk újra, hogy szüljenek. Ennek is politikai okai vannak. Ennek a részéről pedig sajnos senki nem beszél.
A román lej erősebb a magyar a forintnál, innentől kezdve nincs több kérdésem.
Mondjuk, kérdés, lakik még ott valaki? :D csak mert bármerre megyek mindnehol románok vannak (románián kívül)
Az megvan ugye hogy a gyenge forint miatt lehetseges ez?
Az hogy miert gyenge a forint es kinek a felelossege egy dolog. De felrevezeto csak atvaltogatni az osszegeket aktualis argolyamon. Ha erosodne a forint a lejhez kepest mondjuk 10ftot akkor kapqsbol csokkene a roman min ber ftban 30kt.. aztan a roman emberke a boltban közel ugyanannyit tudna venni a sajat penzebol, tehat ra nem hatna a magyar fizetőeszköz erosodese.
Egyébként hozzáteszem, hogy az egész kérdés abból indul ki, hogy Romániában emelkedik, itthon meg nem. De Magyarországon is lesz természetesen minimálbér emelés, mint minden éven.
Bruttó ~230 ezer körülre saccolom a jövő évre. Ami 153 nettó.
Azt is vegyük figyelembe, hogy az emberek többségét nem a tényleges minimálbér érinti Magyarországon hanem, a garantált bérminimum.
Az jelenleg bruttó 260, 173 nettó. Jövő évtől pedig kb. 300 ezer bruttó lesz, ami nettó 200 ezer.
Azt gondolom, hogy ha még meg is adják ezt a növelést, a jelenlegi árak mellett 2000 lej semmi.
A felét vagy a lakbér vagy az adók/biztosítások elviszik.
Ételre meg lassan laza 300 lej sem lesz elég.
Szóval nagyot nem húznak ezzel.
40. a kérdező a kognitív disszonanciáját nyomja el ezzel a hülye kérdéssel....
az ilyenek tartották életben csau-t is... :-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!