Ausztriában mennyit keres egy Cnc s kezdő ként ?
Kezdőként sehol nem fognak neked 550 nettót fizetni, nem kell elhinni amit a tanárok az iskolában mondanak.
Remélem bírod a váltott műszakot, mert nagy eséllyel csak olyan beosztásban fogsz tudni elhelyezkedni kezdőként, legalábbis itt magyarországon.
Persze lehet, hogy el tudsz menni valami koszos kis műhelybe is és akkor nem kell váltott műszakozni, de nagyobb cégek jobban fizetnek, viszont 2 vagy 3 műszakba kell járni.
Itt Gy-M-S megyében van munka, de az 550-et felejtsd el. 350-400 nettó között.
A 2800€ is sokallom inkább 1700-2000 között
Sok helyen olvasom ostobasagokat az osztrak fizetesekkel kapcsolatban, hogy CNC-skent 3000€ alatt szarul keresel stb… na ezt felejtsd is el… fogalmam sincs ezt honnan szedik egyesek de netto baromsag. Bizonyos tartomanyokban pl Oberösterreich, ha Leihfirma (munkakozvetito) szervez ki egy ceghez, akkor kaphatsz olyan 2200-2300€ plusz szallas. De ezt a penzt ugy kell elkepzelni, hogy szakmunkas minimalberre vagy bejelentve , a maradekot pedig un. Taggeldbol kapod meg, napi 13-26€, es ebbol jon ki a fizetesed. Fontos tudni hogy ez csak akkor mukodik ha csak Nebenwohnsitzed van Ausztriaban, azaz ideiglenes lakcimed. Allandoval nem kapsz sehol Taggeldet. Papiron 1 ev utan koteles vagy atjelentkezni allandora, gyakorlatban tobb tizezer ember ezt nem teszi meg. En is 3 evig igy dolgoztam. 2 eve mar Becsben lakom, es azt vettem eszre hogy errefele nem divat ez a Taggeld, meg a szallastamogatas sem (meg mindig LeihFirmakrol beszelunk). Kapsz egy elfogadhato orabert es kesz, nem trukkoznek Taggeldel. Burgenlandban , kozelebb a magyar hatarhoz nem ritka hogy meg az 1800€ nettot sem kapod meg a szakmaban, egyik haverom egyedi gyartasban programozott es 1700€-t kapott, nyilvan a magyar hatar kozelsege miatt. Ahogy haladsz befele Nemetorszag, de foleg Svajc fele annal jobbak a fizetesek. En Wiener Neudorf alatt dolgozom jelenleg, 2400-2500€-t keresek CNC Facharbeiterkent, 4 muszakban. Mondjuk ez ilyen habi 4 muszak, mert szombat delutantol vasarnap ejjelig nincs muszak, szoval ha 2 hetente hetvegere is esik a munka, akkor is csak fel hetveget vagyok bent, a masik hetvege otthon. :)
Szoval osszessegeben valtozo, de ugy gondolom hogy 1700€ az alja, es 2500€ a teteje. Persze ha pl eljutsz Nemetorszagba, esetleg egy hadiipari ceghez ahol fegyvergyartas zajlik, ott szerintem senki nem keres netto 3000 alatt, de oda biztos nem vesznek fel kulfoldieket, es OKJ-vel sem fogsz bejutni soha. Ilyen komoly helyeken nincs olyan hogy Nicht Verstehe meg Leihfirma meg ilyenek. :D ha tudok valamit segiteni irj privatban. :D
5.-os , negyes vagyok.
Persze, ez egyertelmu, meg titoktartasi szerzodesek stb, ezert mondtam hogy ilyen helyen mar nincs olyan hogy “nicht verstehen” 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!