Svájcban manapság 2022 tél fele, mennyi az átlagkereset vendéglátásban?
5 vendéglátói szakmám van, plusz alapfokú német/angol/orosz nyelvtudás.
Érettségivel, turisztikai technikummal.
4000-5000k fr. láttam sok helyen, havi fizunak. Reális, hogy ilyen gazdagon fizetnek? 1.7m - 2.3m-ig.
Ebből azt vettem le, hogy olyan 1.0-1.5milla között van átlagosan NETTÓ fizetés, kantontól függetlenül.
Durván 500-700.000,- ft között van az átlagos kiadásod.
És ami a lényeg, hogy több száz ezer forintot megis lehet takarítani.
Én magam nem cigizek, nem bulizok,nem drogozok, nem iszok, szingli vagyok,gyermektelen,fiatalkorú.
Nincsenek nagy igényeim.
ennyi pénzért felesleges kimenni, itthon is meglehet ennyit keresni, magyar árakkal.
Csak dolgozni köll, asztalosnak, kőművesnek, festőnek lenni.
Ha szezonra jossz ki akkor sok hotel ad szallast, kajat, nyilvan levonva a fizetesedbol, de minden levonas utan meg marad kb 2000 frankod ami majdnem 900.000 forint. Nyilvan nem a legjobb egy szobaban elni, de par honap csak, utana lehet tovabb mozgolodni. Es nem 12-14 orat dolgozol hanem 9et, mert itt betartjak a szabalyokat :)
Ha magadnak berelsz lakast, akkor arra szamolj 1000-1200 at, biztositas a legalapabb ~250 ha 25 ev feletti vagy, ha nem akkor kb ~150, kajara szamolj 500 at(maximum) ha figyelsz ra mit eszel. Igy is marad ~1300-1500 ad, ennyit kapsz otthon ( vagy ennyit sem) 14 orazva ettermekbe. Kinek mi. En inkabb itt csinalom mint otthon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!