Mi annak a fogalkozásnak a neve amikor ahhoz van jó érzéked hogy?
Jó tanulási technikákat lát át, jó oktató. Jól tudja a metódust.
De várjatok csak a felépítéshez ért.
Példaképp:
Nincs tapasztaltom x dologban, nem is értek hozzá, ezért szereznem kell egy oktatót, viszont az anyagleadás, munkafolyamatokat én tudom effektíven végigvinni.
Szóval csak a felépítéséhez értek, több területen vagyok talpraesett ilyen szempontból. Volt már, hogy beszóltam nem egyszer, hogy szerintem hogyan kéne ezt csinálni. Ott is hagytam az oktatást, ugyanakkor ugye meg vagyok lőve, mert magához a dologhoz nem értek. Pl nem tudok olaszul oktatni ha nem beszélem a nyelvet, csak magához az órák felépíteséhez értek, hogy legyen hatékony.
Volt ez táncoktatásnál is, diplomadolgozatnál is, protokollszakértőnek is mondanám néha magam, mit hogy illik vagy hogy kéne, ilyeneknél is be szoktam szólni másnak stb
Na milyen ember az aki ezzel foglalkozik? Jó érzéke van ezekhez abból ki legyen, mi legyen?
Ja, es ez nem az a mozi amikor a kis pucérseggű kölyök beszól a tapasztaltabbnak:
UGYANIS, amikor bevállatm marha drága tanfolyamot egy-két alkalom erejéig ( finanszírozni nem tudtam tovább mert azok profi szintet hoztak és ugye annak borsos az ára)
na azoknál megfigyeltem, hogy egyezett a gondolkodásmódunk a tanítási folyamatokban.

Learning coach, learning design szakértő.
Nekem az egyik cégem ezzel foglalkozik, tipikusan 200-300e forint feletti napidíjjal dolgozom, és tele a naptár. EUs intézményeknek, egyetemeknek, EUs konzorciumoknak, cégeknek rakok össze oktatási anyagokat, tartok továbbképzéseket specializált vagy általános innovációs témákban. Persze ezek egy részéhez elég mélyen értek is (pl doktorit írtam belőle), de a lényeg amit én adok az a hozzáállás, folyamat, és eszközök, azaz egy keretrendszer, nem tartalom.
De azért ehhez nem elég hogy te azt gondolod, hogy te fhúú de jobban tudnád csinálni, mint ahogy azt a formális oktatás keretein belül láttad. És ez nem olyan, amit ki tudsz tanulni, kell hozzá tapasztalat, tudás, kapcsolati háló, referenciák, szárnypróbálgatós kliensek, stb.
5. Egyetértek. Igen, muszáj vmilyen szinten érteni az adott témához.
Huhh na jó, utánanézek vhol ennek.
Köszi még jöhetnek válaszok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!