Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnökként vagy közgazdászként...

Mérnökként vagy közgazdászként lehet jobban keresni?

Figyelt kérdés

2022. okt. 10. 15:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Tisztaban vagy vele, hogy ezek gyujtofogalmak?

Kb. mintha azt kerdezned, hogy az auto vagy a motor-e a gyorsabb.

2022. okt. 10. 15:57
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Milyen mérnök? Milyen közgazdász? Hol? Milyen iparágban? Milyen cégnél? Milyen munkakörben? Mennyi tapasztalattal? Milyen egyéb skillekkel (pl. nyelvtudás)?

Különféle statisztikákat találhatsz arról, ami bármelyiket alátámasztja. Nincs érdemi különbség. Ha képes és hajlandó vagy tanulni és folyamatosan képezni magad, akkor keresett szakember leszel jó fizetéssel. De önmagában a diploma csak arra jogosít fel, hogy minimálbér helyett a garantált bérminimumot kapd.

2022. okt. 10. 15:58
 3/13 anonim ***** válasza:
75%
IT
2022. okt. 10. 16:04
 4/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk egy közgazdasági elemző vs villamosmérnök vagy gépészmérmök
2022. okt. 10. 16:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Gépészmérnököt felejtsétek már el. Rég nem tartozik a jól kereső mérnökök közé. Én is váltottam SSC-re, mert ugyanazért a fizuért kisebb a felelősség. Meg lehet közgazdász állami szférában, akkor is csóró leszel. IT-vel vagy villamosmérnökive nem lőhetsz nagyon mellé. Vagy burkoló.
2022. okt. 10. 19:21
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Több villamosmérnök ismerősöm van, ugyanazt végezték. Egyik 2 éve 600 bruttót kapott, másik 1,5m. Végzettség csak egy papír, nem az alapján lesz jó a fizetésed!
2022. okt. 10. 20:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg olvastam valahol, hogy egy érettségi nélküli szakmunkás meg milliókat keres percenként. Ha jól emlékszem gázszerelő volt a szakmája...
2022. okt. 10. 20:44
 8/13 A kérdező kommentje:
A gépészmérnök nem fizet jól??? :O
2022. okt. 10. 21:04
 9/13 anonim ***** válasza:
De, csak Pesten. Vidéken rád sóznak egy csomó munkát nem túl jó fizuért. Persze relatív. Egy szakmunkásnál azért többet fizet.
2022. okt. 11. 08:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Gépészmérnökkel is jól fogsz keresni. Kb közgazdász szinten. Nyilván villamosmérnök vagy it jobban fizet.

De ez tényleg annyi mindentől függ, hogy nem lehet egyértelmű választ adni rá

2022. okt. 11. 10:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!