Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell munkát keresni?

Hogyan kell munkát keresni?

Figyelt kérdés

19/F vagyok nagyon enyhe autizmussal, kevert személyiségzavarral így gyermekkorombam el voltam kényeztetve. Szüleim nem tanítottak semmire. Nem tudom hogyan kell egyedül munkát kereseni, hogyan érdemes?

Valaki le tudná nekem írni egyszerű lépésekben ? Tanácsokat is elfogadok. Köszönöm

2022. okt. 10. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Érettségid van?

Felmész a profession.hu-ra és nézel olyan típusú állásokat, amihez elég az érettségi.

2022. okt. 10. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vannak álláskereső portálok, mint a fent említett, ilyeneken hirdetnek sokszor a cégek, de a saját oldalaikon is szokott lenni állás vagy karrier oldal. Többnyire el kell küldeni egy előre elkészített önéletrajzot, erről külön cikkek foglalkoznak, hogy milyen legyen. Fénykép nem kell, ha nem kérnek. Első lépésként csinálhatsz egy keresést, hogy állás karrier, ilyesmi. Az álláskereső oldalakat érdemes naponta megnézni, jött-e új (már ha lehet követni dátum szerint egyáltalán, de akkor sem biztos, hogy új, lehet, hogy csak felrakták újra és újra). Esetleg majd felhívnak, talán interjúra is hívnak, lehet hogy több körös lesz.
2022. okt. 10. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Írsz egy önéletrajzot, és küldözgeted, illetve feltöltöd álláskereső oldalakra.
2022. okt. 10. 14:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnos még nincs érettségim. Lógtam a gimiből és így lemaradtam a kortàrsaimhoz képest. Jelenleg 11. osztályba járok
2022. okt. 11. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem baj, de így leszűkülnek kissé a lehetőségek. Az álláskereső oldalakon általában elvárt végzettségre is lehet szűrni.
2022. okt. 11. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Nézz utána annak, hogyan kell életrajzot írni. Rengeteg cikk van róla. Gyűjtsd össze, hogy mikhez értesz, milyen dolgokban vagy jó, milyen dolgok érdekelnek, milyen tulajdonságaid vannak, amik előnyt jelenthetnek egy munkánál. Pl. precíz, alapos munkavégzés sok helyen hasznos.

Az önéletrajz küldözgetés önmagában csak annyit jelent, hogy bekerül a neved egy kalapba a többiek közé, ahonnan vagy kihúznak vagy nem. Minél általánosabbak az elvárások egy munkakörben, minél kevésbé igényel specializált tudást, képességet, annál többen jelentkeznek rá és annál nagyobb versenyben van az életrajzod a többi jelölttel. Minél több a jelentkező, annál nehezebb a válogató HR-esek dolga, ezért annál valószínűbb, hogy belefáradnak, belefásulnak, kevésbé figyelnek a részletekre, elnagyoltabb és nem is feltétlenül jó döntést hoznak. Viszont pont azért, mert ezek alacsonyabb szintű munkák szoktak lenni, kevésbé is számít, hogy egyik vagy másik jelöltet veszik fel, mert eleve kevesebb a különbség a jelöltek képességei között és amúgy sem annyira számítanak ezek a különbségek. Extrém esetben akár az is simán beleférhet nekik a válogatásnál, hogy találomra, vagy egyéb totál szubjektív szempontok alapján válogatnak. Ha két egyformán alkalmas jelölt közül kell választani, akár az is dönthet, hogy kinek szebb az életrajza, szimpatikusabb a fényképe, vagy olyan nevű mennyi dolgozik már a cégnél.

Az álláshirdető oldalak mellett érdemes az ismeretségi körben is minél több emberrel beszélni. Elképesztően nagy jelentősége tud lenni, hogy valahova ismerős ajánl be. Sok esetben akár meg nem hirdetett állásokra is be lehet jutni, de nagyon sok helyen akár hivatalosan, akár nem hivatalosan, de előnyben részesítik azt, akit ott dolgozó ajánl.

2022. okt. 12. 15:29
 7/8 anonim ***** válasza:

időnként szoktak kurzusokat, tanácsadást, mentorálást tartani álláskeresési téren, autizmusban érintett embereknek, elvileg az Aura Egyesületnél vagy a Salva Vita Alapítványnál lehet érdeklődni.

pl.

[link]

[link]

Egyébként számodra mit jelent a nagyon enyhe autizmus? Ezt csak azért kérdezem mert én felnőttként (30 éves kor felett) kaptam hivatalos diagnózist de annyira azért nem gondolom enyhének az érintettségemet.

Az elkényeztetés is relatív dolog, én így utólag inkább pozitívumnak tartom hogy engedékenyek voltak velem gyerekkoromban.

2022. okt. 17. 14:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségetek! :)
2022. okt. 17. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!