Törölni fognak a munkanélküliből?
Szeptember 26án elkeztem dolgozni egy helyen,de en előtte beregisztráltam a munkaügyibe es a járási hivatalnál felvettem az álláskeresési járadékot, a papir alapú tájékoztatóban viszont az áll, hogy ha valami változás van, azt 15 napon belül jelezni kell feléjük, a mai nap felmondtam sajnos 10.hó 07-én, viszont úgymond a 15.napom, ami alatt be kell jelenteni a változást hétfőre fog esni. Így kell nekem szólni valamit? Ha igen mit?
Illetve kell újra igy jelentkezni a munkaügyibe?

Hétfőn intézd.
Ennyi.
Igen, be kell jelentkezned a munkaügyibe.

Ha szeptember 26-án elkezdtél dolgozni, akkor szeptember 26-tól nem vagy jogosult álláskeresési járadékra. Ezt azért tudniuk kell a munkaügyi központban, nehogy visszatérítésre kötelezzenek, ha olyan ellátást fizettek ki, amire nem voltál jogosult. Viszont ha október 07-én megszűnt a legújabb munkaviszonyod, és az álláskeresési ellátást nem használtad ki végig, akkor újra álláskeresésire lehetsz jogosult.
Mindenféleképpen menj be a munkaügybe, hogy ezt rendezd és tisztázd.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!