Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha sokáig keresnek embereket...

Ha sokáig keresnek embereket ugyanoda az annak a jele hogy gondok vannak a csapatban?

Figyelt kérdés

Áprilisban interjúztam egy cégnél akkor visszamondtam az ajánlatot, mert időközben kaptam egy emelést a jelenlegi munkahelyemen és úgy már nem érte volna meg.

Ezt el is mondtam nekik azt mondták ha meggondolom magam jelentkezzek mert 4 embert is keresnek.

Két hete felkeresett az egyik HR-es aki az interjút is tartotta, hogy érdekelne e a dolog mert még mindig keresnek embert.

Nekem ez így egyfajta red flagnek tűnik, hogy majd fél évvel később még mindig nem sikerült betölteni a pozikat/vagy elment azóta más is.

Viszont érdekelne a dolog, mert a jelenlegi munkahelyemen sem épp rózsás a helyzet (mennek el az emberek a munka meg csak több).

Hogyan lehetne erre finoman rákérdezni?

2022. okt. 2. 21:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Keresel egy ottani dolgozót, és megkérdezed, hogy milyen a cég.

nálunk az elmúlt 3/4 évben 18 ember cserélődött. Nem azért mert a munka rossz (klímás iroda, 1 nappali műszak) hanem, mert a fizetés egy kalap sz@r.

2022. okt. 2. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy csak bővül a cég és keresnek sok új munkatársat arra a részleg.
2022. okt. 2. 21:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet csak a fizetés rossz.
2022. okt. 2. 22:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is az a helyzet, de azért, mert elképesztően rosszul működik az interjú folyamat, lassú a hr, hetekbe telik csak a pozi kiírása, majd mire fölveszik a jelöltet, és megkapja a vízumát (mert elő van írva hogy inkább külföldieket kell alkalmazni magyarok helyett a diverzitása növelése érdekében) addig felmond 2 másik ember, ezért mindig minimum 3-4 ember hiányzik a feltöltve 17, jelenleg 13 fős csapatból...
2022. okt. 2. 22:13
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Onmagaban semmit nem jelent, hogy sokaig keresnek embert ugyanoda, lehet millio oka termeszetes fluktuaciotol kezdve, bovulesen keresztul a kompetens jelentkezok hianyaig.
2022. okt. 2. 22:15
 6/11 anonim ***** válasza:
57%

Nálunk csapattal semmi gond csak hr nincs a helyzet magaslatán.

Fél év alatt háromszor-négyszer cserélődött a hr csapat igy elkezdenek interjúztatni, eltűnik a hr -es és új nem tudja mi történik ezért elég nagy a zűrzavar.

2022. okt. 2. 22:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Kevés a pénz, köcsög a főnök, rosszak a munkakörülmények, akármi lehet
2022. okt. 3. 04:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem feltétlen, nálunk hatalmas csapatbővítés volt, lényegében "új pozíció" nyílt.

Amikor elkezdtem itt dolgozni 1 éve akkor 6-an voltunk, most 17-en vagyunk és még jönnek 2-en, ezután szüneteltetik a felvételt.

Senki nem mondott fel.

2022. okt. 3. 08:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerencsére nem írsz semmi konkrétumot, így inkább mondanék egy alternatívát a minden munkáltató kötsög mantrára: Olyan tudás kell, ami nem terem minden bokorban, pláne négyesével.
2022. okt. 3. 13:26
 10/11 anonim ***** válasza:

De ezt általában olyan pozíciókban szerzed meg ahova sok embert vesznek fel.

Például ahhoz hogy Senior Architect legyél is végig kell hogy járd a Junior ranglétrát fejlesztő oldalról általában.

Én írtam a 8-as példát és bővítés miatt pont 1 év alatt több mint 10 junior fejlesztőt vettek fel.

2022. okt. 3. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!