Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Így érdemes lenne könyvelési...

Így érdemes lenne könyvelési (vagy ahhoz kapcsolódó) területen elhelyezkedni?

Figyelt kérdés

Én mindig humán beállítottságú voltam, magyarból és idegennyelvből voltam jó. Bölcsészkaron végeztem, de mostanában azt tapasztalom, hogy egyre kevésbé elég önmagában a jó nyelvtudás (esetemben a német).

Úgy alakult, hogy elkezdtem pénzügy-számvitelt tanulni felsőoktatási szakképzésben, és a számvitel része el is kezdett érdekelni.

Pár nap híján 3 hónapig dolgoztam számviteli ügyintézőként egy német SSC-ben, de a próbaidő lejárta előtt elküldtek, és ez kicsit aláásta az önbizalmamat. Nem tudom, hogy meg tudnám-e tanulni a könyvelést, és ennél a cégnél nekem elég monoton volt a munka is, bár egy könyvelőirodában biztos kicsit más jellegű a munka, mint egy SSC-ben.

Én bírom a monotonitást, de amikor egész nap csak számokat láttam és kattintgattam, akkor a nap végére már sok volt. Ennek ellenére szerettem volna beletanulni, és nagy csalódás volt, hogy nem maradhattam. De azt sem tudom, hogy lenne-e elég logikám ehhez a munkához. Meg lehet tanulni gyengébb logikai-matematikai képességekkel is?

Arra is gondoltam, hogy idővel elmennék pályázatírási, közbeszerzési referensi/szerződésírási/marketing, stb. irányba, azok talán kicsit kreatívabbak, de kell hozzájuk pénzügy-számvitel tudás is.

2022. szept. 29. 11:54
 1/4 anonim ***** válasza:

A "gyengébb logikai-matematikai képesség" mit jelent?

Amit egy könyvelőnek a mindennapi gyakorlatban tudnia, ismernie kell matekból, az bőven megáll az általános iskolai tananyagnál. Négy alapművelet, százalékszámítás, törtek, zárójelek, arányosságok, nagyon max hatványok, és a legalapvetőbb statisztikai mutatószámok. Nyilván nem árt, ha nem áll meg itt a tudomány, de ezzel már alkalmazottként kényelmesen el lehet lenni.

Az tény és való, hogy ezeket betonbiztosan kell tudnod alkalmazni, de a kihívás a könyvelésben soha nem az, hogy ki tudj számolni valamit, hanem az, hogy tudd, hogy mit és hogyan kell kiszámolni, ami kevésbé matek, inkább jogászkodás.

Ami inkább kérdéses, hogy az mennyire meghatározó, hogy zavaró, ha egész nap csak számokat látsz. Ugyanis arra készülj fel, hogy akármilyen részén helyezkedsz el a könyvelésnek, a munkaidőd túlnyomó többségében számokat fogsz látni, és azokkal kell dolgoznod.

2022. szept. 29. 13:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Ezek szerintem mennének.

Azt még nem tudom, hogy mennyire zavarna, ha egész nap csak számokkal dolgoznék.

2022. szept. 29. 14:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Minél feljebb jutsz annál kevesebb része a munkának az adatrögzítés. Ha valaki megáll könyvelőasszisztensként, az nagyrészt tényleg csak számok; de később ugye egyre több a jogszabály olvasás meg a tanácsadás, azok azért valamivel izgalmasabbak, főleg ha könyvelőirodában vagy és nem belsős könyvelést csinálsz.
2022. szept. 29. 23:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, ez kicsit megnyugtatott 😊
2022. szept. 30. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!