Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A szakmunkások milliókat...

A szakmunkások milliókat keresnek és az élet királyai jelenleg, de ez meddig lesz így?

Figyelt kérdés

Nem ismerek olyat aki millió alatt keresne, természetesen mindenki vállakozó, épeszű valamit erő szakmunkás nem megy alkalmazottnak Magyarországon.

Van olyan ismerősöm aki már rég nem is dolgozik, csak kiadja a munkát és ellenőrzi. Valami 6-8 helyen dolgoznak.

2022. szept. 27. 16:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%

Már kezd visszaesni az építőipar, idén lejár a CSOK, bajban lesznek...

Másrészt addig, míg az életképtelen emberek nem jönnek rá, hogy ezeket a munkákat bárki meg tudja csinálni, pl. 8-20 ezer/m2 áron rakják a csempét - Én 15 évesen tanultam a szomszéd alkesz Gyula bácsitól, 5 perc alatt: "Beáztatod vízbe, bekevered, rákened a ragasztót, oda nyomod, vízmérték, ha jó, rakod a következőt." Otthon le is csempéztem a konyhát, fürdőt, lett volna vagy 1 millió ha burkolót hívunk...

2022. szept. 27. 18:07
 2/11 anonim ***** válasza:
32%
Egyáltalán nem esik az építőipar, sőt! Jah és a csok-naj sincs vége, már mikor közölték, hogy meghosszabbították
2022. szept. 27. 19:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Már a csempét sem kell beáztatni a ragasztók miatt, régen nem ragasztóval hanem malter+cement keverékkel, az kívánta meg a beáztatást.
2022. szept. 28. 14:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez ilyen ctrl+c, ctrl+v, csak programozók helyett most szakmunkásokat írtál be?

Kicsit se nevetséges.

2022. szept. 28. 14:09
 5/11 anonim ***** válasza:
90%

"csempét sem kell beáztatni a ragasztók miatt" Ragasztótól is függ, falra, normál (zsákos, cementalapú) csemperagasztónál nem árt - pur ragasztóhab, vagy sziloplaszt esetén nem kell (ha fára rakjuk).

De most komolyan a betonozás, festés, lambériázás, gipszkarton szerelés, stb. is tök egyszerű, nem igényel se szaktudást, se gyakorlatot, se százezres szerszámokat... lusták, életképtelenek az emberek, az a baj.

2022. szept. 29. 13:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Mar nincs annyi munkajuk. Pont olvastam hogy irtak egy csoportban hogy nem cseng a telefon olyan gyakran es az emberek visszamondjak a melokat mert most a futesszamlaol kell gondoskodniuk.
2022. szept. 30. 03:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem az a baj hogy lustak es eletkeptelek az emberek hanem hogy nincs annyi ideje az embernek hogy egyedul nekialljon alapot asni, alapozni, falazni, tetot megcsinalni, cserepezni, aljzatbetont kionteni, stb. Erted mirol beszelek? Nagyon sok ido lenne ha egyedul, tapasztalan nelkul vagnal bele nagy munkaba. Az ilyen kis wc csempezesbol nem elnek meg a szakemberek, csak besuvasztjak 2 nagy munka koze.

En kulfoldon festek luxusingatlanokat amik 500-600 negyzetmetertol kezdodnek. Melyik az a csalad aki nekiallna egyedul kifesteni? Foleg akinek ennyi penze van hogy luxusingatlant epittet.

Akarhol dolgoztam eddig, itt vagy Magyarorszagon, sosem az atlag ember hivott minket festeni hanem a tehetos reteg.

2022. szept. 30. 03:34
 8/11 anonim ***** válasza:

"nincs annyi ideje az embernek hogy egyedul nekialljon... Erted mirol beszelek?" - Ez nem idő kérdése, aki havi nettó 200 ezret keres, annak abszolút megérné szabit kivenni, de nem tesz meg, inkább kifizet 800 ezret egy 4 napos melóra, pedig ha 22 nap alatt csinálja meg, akkor is spórol 600 ezret!

Újítottam én fel ismerősnek fürdőszobát 8 éve 220 ezerért (4 m2 volt a fürdőszoba), miközben a huszonéves munkanélküli fia a másik szobában Doom-ozott a számítógépen...

2022. szept. 30. 13:05
 9/11 anonim ***** válasza:

"aki havi nettó 200 ezret keres, annak abszolút megérné szabit kivenni"

Aki ennyit keres, az olyan munkát végez, hogy a szabi alatt pihennie lenne érdemes, ellenkező esetben egy szellemi nyomorék lesz.

"Újítottam én fel ismerősnek fürdőszobát 8 éve 220 ezerért (4 m2 volt a fürdőszoba), miközben a huszonéves munkanélküli fia a másik szobában Doom-ozott a számítógépen"

Mondjuk ez pont olyan történet, ahol te jártál szarul.

2022. okt. 1. 11:43
 10/11 anonim ***** válasza:

Egy postás ismerősöm 200 körül keres, most cserélnek nála ajtót, ablakot, nem mondta mennyiért, csak hogy drága... győzködtem, hogy csinálja meg ő, 2 nap alatt spórol pár száz ezret, de nem!

"Mondjuk ez pont olyan történet, ahol te jártál szarul."

Már miért?! kb. 15 óra alatt kerestem 220 ezret (nettó tisztán, zsebbe), ami még ma is szuper...

2022. okt. 1. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!