Miért fárasztják a cégek a jelentkezőket nyelvi tesztekkel?
Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy céghez, volt egy kezdő HRes interjú, aztán a hölgy kiküldött nekem egy angol nyelvi tesztet, ha azt jól megoldom, mehetünk tovább. Na most én egész jó vagyok angolból, a tesztet se volt nagy cucc megcsinálni, de legalább egy órát elvett az életemből, leginkább megboldogult középiskolás korom angol dolgozataira hajazott a dolog. Ennek mégis mi a fene értelme van? A következő interjú ráadásul angolul volt, ott kb fél perc után kiderült volna, ha nem beszélek rendesen... Miért kell ilyen baromságokkal fárasztani az embert?2022. szept. 27. 06:45
2/7 anonim válasza:
Mert míg neked egy órát elvett az életedből, ők időt spóroltak, aki megbukott a teszten, azr nem hívják be, hogy angolul beszéljenek vele.
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg fontos az angol nyelvtudás a pozícióban.
4/7 anonim válasza:
Próba volt, kiszűrni a lustákat és a butákat
5/7 anonim válasza:
"A következő interjú ráadásul angolul volt, ott kb fél perc után kiderült volna, ha nem beszélek rendesen... "
Es legalabb ket orat vett volna el az eletedbol feloltozni, felkeszulni es elmenni az interju helyszinere.
6/7 anonim válasza:
"Es legalabb ket orat vett volna el az eletedbol feloltozni, felkeszulni es elmenni az interju helyszinere."
Még egy élőben zajló interjún se voltam.
De amúgy szerintem is teljesen felesleges, a Hr-es 5 perc alatt nagyjából tesztelhetné az angol tudást telefonon.
7/7 A kérdező kommentje:
Hát elvileg a HRes is, bár persze... A múltkor volt olyan intejúm is ahol németet kértek, a HRes kislány fel is olvasott nekem pár német kérdést, aztán hamar levágtam, hogy ő egy kukkot nem beszél németül, csak odaadták neki a kérdéseket, kb mondhattam volna, amihez kedvem van.
2022. szept. 27. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!