Matematikusként meg lehet gazdagodni?
Figyelt kérdés
Szerintetek matematikai diplomákkal versenybe lehet szállni IT/ közgazdasági/data scientist/machine learning engineer állásokért? Azt olvastam hogy a bankok is nagy felszívói a matematikusoknak. Szóval ha valaki nem akar egyetemen tanítani akkor is el tud komolyabb pozíciókban helyezkedni? Külföldre gondolok leginkább, de a magyar helyzet is érdekelne2022. szept. 22. 20:34
2/14 anonim válasza:
Kinek mi a meggazdagodás? Arra az esély hogy villába élsz és Ferrari-kal mászkálsz arra azért kicsi az esély.
Ellenben nagyon sok lehetőség van ha specializálódsz gazdasági/IT területre a matek BSc/MSc alatt és simán eljuthatsz pl Investment banknál oda hogy havi 1-2 millát viszel haza.
Executive Directorok pedig havi 3-4 millát is kereshetnek( de ez a szint általában 15-20 év és nem mindenki éri el)
4/14 anonim válasza:
Meg lehet gazdagodni.
Nálunk sokszorosát keresi a matematikus az IT fizetésnek.
5/14 anonim válasza:
Szerintem simán. Bár én még nem végeztem, de eddig is nagyon jó lehetőségeim vannak/voltak (nagyjából BSc második félévtől kezdve mindig)
Rengeteg irányba lehet specializálódni, amik közt vannak keresettek is.
6/14 anonim válasza:
aha meg
te nem vagy az mert nem tenned fel a kerdest Pista
7/14 anonim válasza:
Persze. A Quant analystok pl annyit keresnk mint a szemét, és azok általában matematikusok.
8/14 anonim válasza:
Meggazdagodni bármiből lehet és semmiből. Egy korrekt életszínvonal fenntartásához azonban jó választás a matematikus szakma, persze megfelelő orientációval.
9/14 anonim válasza:
Igen, de rajtad múlik hogy kikaparod-e a gesztenyét!
10/14 anonim válasza:
mivel matematikus az nem egy betoltheto pozicio a versenyszferaban igy meg is valaszolhattad volna magadnak a kerdest hogy NEM LEHET ebbol egzakt megelni.... komuves, mazolo, festo stb ezek munkahelyek , matematikus NEM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!