Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaz-e, hogy az üzlettel,...

Igaz-e, hogy az üzlettel, gazdasággal foglalkozó nőknek nincs férjük?

Figyelt kérdés
Apukám mindig azzal riogat,hogy ne nagyon tanuljak üzletet, mert az ilyen típusú nők(gazdasági vezetők, cégvezetők, üzletasszonyok) nem mennek férjhez.....
2010. szept. 25. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Dehogynincs nekik, csak ők lízingelik a férjüket...
2010. szept. 25. 19:17
 2/7 A kérdező kommentje:
ezt nem értem :S
2010. szept. 25. 19:20
 3/7 anonim válasza:
100%
Szerencsére nem minden pasi akar nála butább nőt párnak.
2010. szept. 25. 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:

A Figyelőben pont most volt egy cikk erről:

[link]

2010. szept. 25. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Te itt csupa vezető pozícióról beszéltél. Azt valóban nem igazán tolerálják a pasik, pontosabban ha elkezdesz vezetőként dolgozni, hamar furcsává, érthetetlenné válik a párod alkalmazotti felfogása. Tapasztalat, nálunk néhány hónap alatt előjött a probléma. Ugyanis pont "fordítva kellene ennek lennie", legalábbis erre neveltek.

A másik probléma, hogy vezető pozícióban a munkaidőd közel sem nyolc óra, sokat túlórázol, utazol, este ha otthon is vagy, a következő napi megbeszélésekre készülsz, közben cseng a telefon... a férfiak pedig általában olyan nőt szeretnének elvenni, aki meleg vacsorával várja őket és reggel kikészíti nekik a vasalt inget.

De az, hogy üzlettel foglalkozol, még nem jelenti azt, hogy ilyen pozícióban fogsz dolgozni. Apukád egy kicsit rémeket lát :)

2010. szept. 25. 20:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kicsit megnyugodtam!Mert nem vágyok igazából erre,mivel a divattervezés érdekel,csak szeretnék annyit tanulni az üzletről,hogy el tudjam adni a ruháimat.Ez még belefér?Egyébként melyiket érdemes először tanulnom: a divattervezést vagy az üzletet? (Az előbbi érdekel jobban.) Vagy párhuzamosan?
2010. szept. 25. 20:08
 7/7 anonim ***** válasza:

A párkapcsolati problémák nem feltétlenül a beosztásból erednek.

Tény, hogy sok férfi ma sem szereti, tűri, ha a felesége magas, netán tőle magasabb beosztásban dolgozik.

A gond szerintem nem ebből adódik, hanem egy felső vezetőnek sok munkaidőn kívüli kötelezettsége van formális és informális egyaránt. Sokszor a párja nélkül, hiszen egy üzleti vacsorára nem családi esemény. Aztán ilyenkor sokszor a gyerek kérdés is kitolódik és sokszor apuka van otthon gyesen, ha anyuka jobban keres.

A férjemnek is csak a hajnali 3-as hazaéréseim voltak zavaróak (folyton hulla fáradt voltam) és nem is vagyok felsővezető névlegesen, csak a munkám volt olyan...

Mégis együtt vagyunk a férjemmel, ő is hajt a munkájával, én most a gyerekkel vagyok itthon és kezdek bele egy vállalkozásba. Nálunk ez nem jelent problémát, tudjuk tolerálni egymás munkáját és törődünk egymással, figyelünk egymásra.

Tanulj divattervezést és üzletet is (főleg pénzügyet), különben átvernek simán. Legyen eszed, és legyen tudásod, ha vannak üzleti ismereteid, véleményem szerint könnyebben érvényesülhetsz. Pasi meg majd jön, olyan amilyen, szerintem megtalálod magadnak az ideálist.

Pont a napokban olvastam, hogy a divatszakmában a Vogue diktál, hát hajrá!!!!

2010. szept. 26. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!