Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit éri meg tanulni, ami 20...

Mit éri meg tanulni, ami 20 év múlva is piacképes lesz?

Figyelt kérdés
2022. szept. 11. 15:36
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
92%
Egyelőre azt se tudjuk, 1 év múlva mi lesz... De ha nem lesz világvége, akkor bármit tanulhatsz. Ha valaki jól csinálja a munkáját, akkor megél belőle, akár programozó, akár kőműves.
2022. szept. 11. 15:38
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom, hogy műszaki szakirány, hisz mindig lesznek gépek és egyre bonyolultabbak. Ezeket szervizelni kell majd.

Viszont simán benne van, hogy amit érdemes lenne tanulni az még jelenleg nem is létezik vagy csak nagyon kevesen látnak benne fantáziát így nincs a közéletben. 20 év rengeteg idő.

Egyébként IT is maradni fog az életünkben viszont lehet sokkal több IT-s lesz akár 5-10 év múlva, mert ugye most mindenhonnan az folyik, hogy legyél IT-s.

2022. szept. 11. 16:01
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
Sírásás, koporsókészítés.
2022. szept. 11. 16:01
 4/24 anonim ***** válasza:
27%
Ha egy bazinagy recesszió miatt kenyérre sem fogja futni, kütyüket még annyira sem fognak tudni venni az emberek, ergo az infósok iránti kereslet is le fog csökkeni.
2022. szept. 11. 16:03
 5/24 anonim ***** válasza:
70%
Irjal par szot magadrol, mert hiaba ajanlanank muszaki teruletet, ha 0 vagy matekbol.
2022. szept. 11. 16:09
 6/24 A kérdező kommentje:
Lány vagyok, szeretnék még tanulni, matekból világ életemben hülye voltam, jelenleg egy multinál dolgozok beszerzés területen, szeretem, amit csinálok. Van egy bölcsész diplomám, nyelvekből jó voltam mindig is.
2022. szept. 11. 16:14
 7/24 A kérdező kommentje:
Jelenleg érdekel az olvasás, pszichológia, illetve a jog is érdekelt mindig.
2022. szept. 11. 16:15
 8/24 anonim ***** válasza:
89%

#4 Programozók kb minden cég alapjai, a banki rendszerektől, a gyárakon át az egyszerű webshop-ig. Még recessziónál is óriási szükség van programozókra, arról nem beszélve hogy még mindig erősen hiányszakma.

Ahogy előttem mondták műszaki és pénzügyi irányok a legpiacképesebbek, ha nincs matekhoz affinitásod akkor ezek kilőve.

Olvasással sok mindenre nem mész, ügyvédek közhiedelemmel ellentétben nem keresnek jól, max azok akik jó helyen tudnak elhelyezkedni. Pszichológiának csak akkor van értelme ha végigviszed egészen a szakmai specializációig tehát bsc, msc doktori és spec.

Ami esetleg opció az a logisztika, ha már beszerzés irányon vagy.

2022. szept. 11. 16:50
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ne járj már iskolába, ha van végzettséged, és munkahelyed is. Én azt tudom tanácsolni, hogy ne ragadj le hosszú távon egy munkahelyen, pláne, ha nem engednek fejlődni.

A fejvadászok is azt szokták mondani, nem néz ki jól az önéletrajzban, hogy 10 éve vagy ugyanabban a munkakörben.

Én most hasonló cipőben járok, keresnék munkát, de 10 évig csináltam ugyanazt. Ennek megvolt a maga oka, most ebbe ne menjünk bele, nem lustaságból nem váltottam. De így nagyon nehéz, mert a munkaadó azt várja el, hogy pont ahhoz érts, amit ő akar, és nem hiszi el, hogy vagy olyan értelmes, hogy meg tudod tanulni. Szóval kár, hogy nem mozogtam cégen belül, hogy többféle tevékenységet is ki tudtam volna próbálni. Itt még egyébként hagyják is, mert nem minden cégnél lehet.

Szóval ha beszerzés, akkor ehhez hasonló munkaköröket keress, akár cégen belül próbálj mozogni. Tanulni, képezni magunkat folyamatosan kell, de nem feltétlenül az iskolában.

2022. szept. 11. 16:53
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Mérnök (bármilyen), informatikus, asztalos, gépésztechnikus, elektrotechnikus, villanyszerelő, szakács
2022. szept. 11. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!