AKi egyházi iskolában dolgozik, az a közalkalmazotti bértábla alapján kap fizetést?
Elvileg igen.
A 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról nevű jogszabály 122.§-a szerint a nem állami fenntartású intézményekben tanító pedagógusok bére, túlórája, pótszabadsága nem lehet kevesebb, mint az állami fenntartásúban. Túlórát, pótlékot ugyanúgy kell fizetni szintén.
Gyakorlatilag viszont...
Nekem csak rossz tapasztalatom van, dolgoztam református és alapítványi iskolában is. De otthagytam mindkettőt, most ismét államiban tanítok. Osztályfőnöki pótlékért harcolni kellett, útiköltséget nem akartak fizetni. 28 órát tanítottam, de nem fizetett túlórát hiszen a munkaidőmbe (fél 8-tól 4-ig, fél óra ebédidővel) belefér. Egyik helyen csak 06.30-ig vettek fel, és a pótszabadság első félévre eső részét sem volt hajlandó kifizetni.
Próbálj keresni olyan személyt, (pl. iwiw), aki ott dolgozik és tudd meg a részleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!