Diák munkára megyek nekem kell fejbe számolni a vissza járót vagy a kasszába be irom hogy mennyit adott a vásárló és az kiszámolja a visszajárót?
2022. szept. 5. 11:27
1/9 anonim válasza:
Nem neked kell számolni.
2022. szept. 5. 11:45
2/9 anonim válasza:
Kiírja mennyit kell visszaadnod, de azt már neked kell eldönteni a rendelkezésre álló címletek alapján, hogy miből mennyit adsz vissza.
2022. szept. 5. 13:38
3/9 anonim válasza:
Nem kell tudnod számolni, a pénztárgép mindent kiszámol helyetted. De ötven évvel ezelőtt sem kellett összegszerűen tudnod, hogy mennyi a visszajáró. A vevő fizet 5745 Forintot és ad egy tízezrest. Nem kell tudnod mennyit kell visszaadnod, csak felkerekíted egy ötös érmével és lesz 5750, adsz egy ötvenest és már 5800-nál fogsz járni. Egy kétszázassal már 6000-nél és ahhoz, hogy 10 000 legyen kiadsz négyezret.
2022. szept. 5. 13:44
4/9 anonim válasza:
De 3as, aki ekkora idiota mint a kerdezo az ötször elfelejti hol tart a visszadasban.
2022. szept. 5. 15:21
5/9 anonim válasza:
Én pont visszafele szoktam, kiadom a lengagyobb címletet amit lehet, kivonom, a maradékból megint a legnagyobb címletet amit lehet, kivonom és így tovább amíg végül 0 lesz. Ennek a hátránya, hogy ha 60 Ft-ot kell visszaadni, de nincs 10-esed és 5-ösöd, de 50-esed van, kiadod és meg vagy lőve, míg 3 db 20-ast is adhatnál.
2022. szept. 5. 15:28
6/9 anonim válasza:
"ötször elfelejti hol tart a visszadasban"
Ezért nem kell belehúzni azonnal a fiókba a pénzt és látja mennyit adott a vásárló.
Én múltkor úgy jártam, hogy a pénztáros csajszi 20-asból adott vissza, de 10-est adtam. Még neki állt feljebb amikor visszatoltam az orra elé a 10ezrest. Mindegy, legközelebb nem segítek a pénztároson... Majd a kérdező is megtanulja a leckét ha elfizeti magát és az aznap megkeresett lóvét be kell tennie a kasszába - gyakorlatilag ingyen dolgozott.
2022. szept. 5. 15:39
7/9 A kérdező kommentje:
4 miért felejteném el? Paraszt
2022. szept. 6. 16:26
8/9 A kérdező kommentje:
Eddig még csak plusszal zártam:DD
2022. szept. 10. 20:54
9/9 anonim válasza:
Csak mondom hogy a plusz ugyanolyan rossz mint a minusz. A plusznal a vasarlot karositod meg, amit az uzletek ugyanugy nem tokeralnak.
Persze ha 10ftrol van szó mert valaki nem kert 5ft visszajarot az mas.
De azert ne ajulj el hogy kepes vagy annyit visszaadni papir es fempenzben mint amennyit a kassza kiir.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!