Ha az alkalmazotti szerződédemben meg van határozva, hogy nem lehet máshol munkaviszonyom, az mit jelent?
Vagyis az van ott, hogy be kell jelenteni a Munkáltatódnál.
Nem tudom most pontosan, hogy munkaviszony szót használ e, de a kérdésem arra irányul, hogy egyéni vállalkozóként sem vállalhatok munkát ilyenkor legálisan vagy csak alkalmazottként?
Olyan szokott lenni, hogy azonos tevékenységet nem végezhetsz, tehát nem lehetsz nekik konkurens.
Gyakorlatban ez csak egy védőháló és nagyon ritkán használják.
Ha a szerződésedben benne van akkor megtilthatja, egyéni vállakozóként is akár.
De ez a tilalom tényleg csak az ott megszerzett tapasztalat és kapcsolati tőke lenyúlását hivatott gátolni.
Átlag alkalmazott vagyok.
És ha én esetleg létesítettem vállalkozói feladatokat közben (informatikus vagyok, és bevállaltam kisebb webfejlesztéseket), és nem szóltam róla a munkahelyemen. Ezen infó alapján ha a főnököm meg akar szívatni, akkor mire számíthatok? Mert ugye megszegtem a szerződést a szólás elmulasztásával.
Általában le szokták tojni magasról, kivéve, ha ténylegesen konkurenciát jelentesz.
Szóval ha a rendes munkahelyeden pl. ügyviteli rendszert fejlesztesz, ami a munkáltatód saját terméke, munkaidőn kívül magánban meg csinálsz egy weboldalt a sarki cukrászdának, arra max legyintenek.
De ha a cég outsourcingban fejleszt webrendszereket és te felveszed a kapcsolatot egy lehetséges klienssel és magánban megcsinálod neki a melót, na azért már rád fognak szállni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!