Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha az alkalmazotti szerződédem...

Ha az alkalmazotti szerződédemben meg van határozva, hogy nem lehet máshol munkaviszonyom, az mit jelent?

Figyelt kérdés

Vagyis az van ott, hogy be kell jelenteni a Munkáltatódnál.

Nem tudom most pontosan, hogy munkaviszony szót használ e, de a kérdésem arra irányul, hogy egyéni vállalkozóként sem vállalhatok munkát ilyenkor legálisan vagy csak alkalmazottként?

2022. szept. 1. 12:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem vezető beosztásban dolgozol ezen a helyen, vagy a konkurenciánál akarsz elhelyezkedni, akkor nem tilthatják meg a másodállást se alkalmazottként, se vállalkozóként.
2022. szept. 1. 12:31
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem csak bejelentési kötelezettség van, de nem tilthatják meg. Kivéve persze amit az 1-es írt.
2022. szept. 1. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Olyan szokott lenni, hogy azonos tevékenységet nem végezhetsz, tehát nem lehetsz nekik konkurens.

Gyakorlatban ez csak egy védőháló és nagyon ritkán használják.

2022. szept. 1. 13:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha a szerződésedben benne van akkor megtilthatja, egyéni vállakozóként is akár.

De ez a tilalom tényleg csak az ott megszerzett tapasztalat és kapcsolati tőke lenyúlását hivatott gátolni.

2022. szept. 1. 13:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Átlag alkalmazott vagyok.

És ha én esetleg létesítettem vállalkozói feladatokat közben (informatikus vagyok, és bevállaltam kisebb webfejlesztéseket), és nem szóltam róla a munkahelyemen. Ezen infó alapján ha a főnököm meg akar szívatni, akkor mire számíthatok? Mert ugye megszegtem a szerződést a szólás elmulasztásával.

2022. szept. 1. 18:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Kirúghat, de ha munkaügyi bírósághoz fordulsz, bizonyítania kell, hogy megsértetted a jogos gazdasági érdekeit.
2022. szept. 1. 18:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Általában le szokták tojni magasról, kivéve, ha ténylegesen konkurenciát jelentesz.

Szóval ha a rendes munkahelyeden pl. ügyviteli rendszert fejlesztesz, ami a munkáltatód saját terméke, munkaidőn kívül magánban meg csinálsz egy weboldalt a sarki cukrászdának, arra max legyintenek.

De ha a cég outsourcingban fejleszt webrendszereket és te felveszed a kapcsolatot egy lehetséges klienssel és magánban megcsinálod neki a melót, na azért már rád fognak szállni.

2022. szept. 2. 08:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!