Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, ha fogyasztóvédele...

Mit tegyek, ha fogyasztóvédelemmel fenyegetnek?

Figyelt kérdés
Festő vagyok,festettünk 1 új házat ketten,majd a munkánkat miután átnézték rendesen kifizették,mivel megvoltak elégedve. Majd 1 nappal később az "úriember" fogyasztóvédelemmel fenyegetőzött,hogy nincs megelégedve a munkánkkal,de 1 nappal ezelőtt semmi problémája nem volt,kötözködni akar.....Mi rendesen elvégeztük a munkánkat,ahogy máskor is.Számlát nem kért,bár nem vagyok vállalkozó,sajna most csak úgy "dolgozom". Most nem tudom,hogy igazából mit tehet ellenem,mikor én rendesen megdolgoztam a pénzemért.És én mit tegyek,nem szeretnék bajba kerülni,hogy "feketén" dolgoztam,de a munkámért vállalom a felelősséget,eddig nem volt panasz. A fogyasztóvédelemnek milyen jogköre van? Vagy csinálnak egyáltalán valamit ilyen esetben?
2010. szept. 24. 22:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tagadd le, hogy valaha is jártál náluk.

Azt meg végképp, hogy ott munkát is végeztél.

Ha nincs számlája, úgysem tudja bizomyitani.

2010. szept. 24. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem tud tenni, ne foglalkozz vele!
2010. szept. 24. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Te festő lennél? Ne nevettessen már ki. Azt sem tudod, hogy hogy kell megfogni az ecsetet. És hogy te nála festettél volna? Ugyan már. Ilyet hogy is mondhat! Aljas rágalom.

Mivel akar menni fogyasztóvédelemre? Mit visz? Nincs megbízási szerződés, nincs számla. Nincs semmi. Akkor hogy a p.csába akar téged "sározni"? Úgy elhajtják, mint Mari a huszadik gyerekét.

2010. szept. 24. 22:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,én is erre gondoltam. Csak "istennek hiszi magát",azthiszi,hogy mindenkit csicskáztathat!
2010. szept. 24. 22:57
 5/5 anonim válasza:
100%

Ha nincs vállalkozói engedélyed akkor nem sok mindent. Legfeljebb beköp az APEH-nek és kaphatsz pár 10000 Ft büntetést és egy ejnyebejnyét.

Ha lenne vállalkozóid akkor már gázabb lenne, mert akár több 100000 is lehet a büntetés.

Apám járt hasonlóan. Ő kőműves és volt vállalkozóija. Egy lakásba dolgoztak (járólapot tettek meg miegymás). A festőknek, akikkel dolgozott nem volt. A kuncsaft választotta a járólapokat. Számlát nem kért. A kőművesmunka jó volt, de a festés már nem tökéletes és pár lapot elcsúfítottak. A kuncsaft azt akarta, hogy saját költségen cserélje ki az összes járólapot. Apám erre nem volt hajlandó, hisz semmi köze a festőkhöz, de azt meg tette volna, hogy a pár összefestett járólapot kicseréli. Ez a kuncsaftnak nem felet meg úgy hogy ennyiben maradtak. Befújt mindenkit az APEH-nál. A festők 50000 Ft büntetést kaptak, apám 350000-t. A vizsgáló mondta apámnak, hogy ha a kuncsaft nem kér számlát akkor is kell adni valami blokkot vagy nyugtát vagy mit. Tömbben lehet venni és ha ilyet adtak volna akkor semmi gond nem lett volna.

2010. szept. 24. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!