Az iskolaszövetkezet anyagilag kinek éri meg? Ha nem kell járulékot és adót vonnii utánam, akkor nem kellene több fizetést kapnom?
Teljes állásban bruttó 500 000 Ft-ot kaptam a cégtől, ahol dolgoztam. Ebből lett a különböző levonások után 397 555 Ft. Szeptembertől nappali szakos egyetemre megyek, így iskolaszövetkezet fog foglalkoztatni ugyanennél a cégnél. Bruttó 2400Ft-os óradíjat szeretnének velem aláíratni azzal a feltétellel, hogy minimum 20 órát kell dolgoznom egy héten, de ha többet tudok, akkor többet jelenthetek.
Ez így fair? Ha kiszámolom, akkor nagyjából ugyanannyit fogok így is keresni a 25 év alattiak szja mentessége miatt, viszont a cégemnek kevesebb költsége lesz utánam. Nem az lenne a fair, ha a bruttó 500 ezret osztanák el időarányosan és az lenne az iskolaszövetkezet által fizetett bruttó fizetésem?
Lehetséges az, hogy valaki iskolaszövetkezeten keresztül többet keres, mintha a saját cége foglalkoztatná, vagy ez csak a foglalkoztató cégeknek éri meg?
Jelenleg ugyanazt a bért fogom kapni, amit akkor kapnék, ha a cégem foglalkoztatna. Annyival járok jobban, hogy fél állás helyett min. 20 órában leszek, így ha lesz kapacitásom, többet tudok keresni.
Viszont így nem a "valós" bruttó béremmel arányos óradíjat kapom.
Az iskolaszövetkezet felé az óradíjamat úgy számolta ki a HR-es, hogy a nettó 397 555Ft-os osztotta el 168 órával. Így kerekítve nettó 2400 Ft jött ki. Viszont most az iksolaszövetkezetes szerződésemben bruttó 2400Ft szerepel. Jeleztem, hogy a bruttó és nettó 2400 szerintem nem ugyanaz, erre az a válasz érkezett, hogy mivel 25 év alatti vagyok, teljes mértékben megegyezik a bruttó és nettó órabérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!