A közszférában régen is ilyen alacsonyak voltak a fizetések?
Abszüleim tanárok voltak (1972 óta tanítottak). Sosem voltak megfizetve rendesen a tanárok.
Már nyugdíjasok de nem Betti fel őket a pénz.
46F
"A közszférában régen is ilyen alacsonyak voltak a fizetések?"
A régen nem tudom, hogy neked mit jelent. A szocializmusban nyilván más volt a helyzet bérezés terén is, mint most.
Én közszférában dolgozom, a régi kollégák mesélték, hogy elég jól kerestek náluk (köztisztviselők), azóta minden megy lefele színvonalban.
Én a versenypiacon nem tudtam elérni annyi fizetést, mint itt. Az árak emelkedése miatt nyilván már lassan ez sem lesz megfelelő.
Egyébként a bruttó bérem 428 ezer forint, és nem kezdő vagyok. :)
Egy másik helyen, másmilyen munkakörben dolgozó ismerősöm bruttó bére 270 ezer körül van. Ezt onnan tudom, mert én szoktam megcsinálni az adóbevallását. Hasonlóan hosszú pályával rendelkezik, mint én.
Régen azért volt több, mert volt
- ruhapénz
- 13. havi
-évvégi jutalom (sokszor évközbeni is)
- bkv bérlet
-cafeteria
Most: havi fizetés és semmi plusz. jah, a szabijaim 35 napról 27re csökkentek, a munkaidőt megnövelték.
Régen a köztisztviselőket megbecsülték, presztízs volt hivatalban, tanárként vagy rendőrként dolgozni.
Aztán valahogy befagytak a bérek, ma egy kormányablakos betanított munkás, nem ért máshoz sok, mint amit csinál, a tanároknak már nincs szűrés, plusz a tekintélyüket is elveszítették, rendőröknek is elvették a korengedményes nyugdíjat, meg nekik sincs nagyon "értékük", lásd ma bárkit felvesznek, a köz meg hülyének titulálja őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!