Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek a jövőben (6-7...

Szerintetek a jövőben (6-7 év) mennyivel lesz nehezebb külföldre költözni?

Figyelt kérdés
Idén kezdem az egyetemet, amit csak Magyarországon tudok elvégezni. Amíg nem végzem el, nem fogok tudni kiköltözni, osztatlan képzés, attól függően hogy hogy végzem el, kb ennyi idő múlva lesz ez esélyes. Azonban attól tartok, hogy egy átlag embernek ez lehetetlen lesz addigra.

2022. aug. 21. 00:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Miért gondolod, hogy lehetetlen lesz addigra?
2022. aug. 21. 01:02
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, csak aggódtam miatta.
2022. aug. 21. 01:05
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Hacsak addig nem léptet ki minket Orbán király az EU-ból akkor jogilag nem lesz nehezebb. Viszont nyilván folyamatos a kelet-nyugat irányú elvándorlás, így az ottani munkaerőpiac is kezd egyre telítettebb lenni, illetve az ingatlanokat is durvul. Talán ilyen szempontból nehezebb lesz, tovább kell lakást/munkát keresni, de jó képzettséggel szerintem nem lehetetlen. (Pályakezdőként magyar egyetemről mondjuk én nem mennék, nyugaton semmitmondóak a magyar egyetemek, szakmában tapasztalat nélkül nem nagyon fogsz tudni elhelyezkedni, ez már a mostani pályakezdőkkel is így van.)
2022. aug. 21. 01:12
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nem nyugatra, hanem a Balti államok egyikébe szeretnék költözni, és inkább az anyagi, mintsem a jogi nehézségektől féltem.

2022. aug. 21. 01:21
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Okkal aggódsz kérdező.

Az a probléma, hogy ettől a hazaáruló maffiakormánytól (és a 3 milliós haszonleső, együgyű szavazóbázisától bármi kitelik).

Az európai ügyészséghez sem akar csatlakozni a kormány, mert bűnözők alkotják a fidesz-kdnp-t, így lenne aggódni valójuk. Főként az, hogy mindennel el kéne számolniuk a támogatásokkal.

Lásd: Elios-ügy.

Amúgy:

- Előbb fogják feláldozni a népet (még több adó kivetése stb.), mintsem a hatalmukat elveszítsék.

- Ezért is titkosították az ügynökaktákat is 2060-ig, nehogy kiderüljön, hogy a parlamenti társulat nagy része

- Mentelmi jog védi őket.

- Jogselejtek tömkelege. Jogbiztonság hiánya.

- Oktatás válságának tovább mélyítése, mert a cél, a nép kiszolgáltatott helyzetben tartása.

Szóval, sajnos van félnivaló.

2022. aug. 21. 06:08
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Lemaradt:

Jav.

… nagy része az előző rendszerben vagy a családjuk ÁVO-s “komcsi”, párttag volt.

A rendszerváltás is megérne egy felülvizsgálatot, mert a nép megkérdezése nélkül játszották át a vagyonokat magánkézbe, stb.

Rendeleti kormányzás kihirdetésével, kétharmaddal még népszavazás sem kell az EU-s kilépésről.

Kényük-kedvük szerint módosíthatják a törvényeket.

2022. aug. 21. 06:46
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem egyszerűbb lesz. Az EU-ból kilépés nem opció. Nem csak a támogatások szűnnének meg, hanem kb az történne, mint az oroszoknál: a multik mind elhagynák az országot. Gondoljatok bele: audi, mercedes, bmw, suzuki, opel, samsung, ge, bosch. Ezt a kiesést nem lehet pótolni, az oroszoknál sem lehet. Az egész országot abba az irányba állították, hogy a multikat munkásokkal lássák el.

Az EU mindig munkaerőhiánnyal fog küzdeni, de lassan már mi is.

2022. aug. 21. 09:16
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha versenyképes szakmád lesz és beszéled a megfelelő nyelveket, akkor nem lesz gond. EU-ból nem lesz kilépés, de ha lesz is akkor is menni fog ha megvan amit írtam.
2022. aug. 21. 09:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Én is bízom benne, hogy annyira azért nem elvetemültek, hogy kilépjünk az eu-ból. De figyelni kell, amint ezt elkezdik pedzegetni, el kell húzni a francba, mielőtt meglépi. Akkor aztán lesz itt újra vasfüggöny, meg minden régi fincsiség.
2022. aug. 21. 13:12
 10/12 A kérdező kommentje:

Na de ha én még egyetemre járok, amikor kilépünk, akkor nem tudok elmenni, csak ha befejeztem. Hiába figyelek, korábban nem tudok elmenni.

#8 ezekkel nem lesz gond.

2022. aug. 21. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!