Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem érdekel semmi akkor...

Ha nem érdekel semmi akkor milyen karrier utat válasszak?

Figyelt kérdés
Muszáj lesz valamit tanulnom ami jól fizet,különben éhezni fogok minimálbérrel.Érettségim van.Jelenlegi helyzetemben mehetek gyárba kihajtani a belem apró pénzért vagy fizikai munkába bele szakadni.Hajlandó leszek sokat tanulni és odatenni magam maximálisan azért hogy sokkal jobban élhessek mint most és mindent meg tudjak adni magamnak és a jövőbeli családomnak. És a szüleimet szeretném segíteni, mert abból is elegem van hogy állandóan csak jajgatnak fizetéstől fizetésig hogy jut e mindenre.És ha nem teszek érte semmit akkor rám is ez vár majd.De a legnagyobb gond az hogy nincs olyan szakma ami érdekelne. Igen van olyan aki már gyerekkora óta tudja mivel akar foglalkozni. Én 25 éves fejjel nem tudom.Fogalmam sincs hogy mit akarok csinálni,nagyon nehezen választok,azt tudom csak hogy pénzt akarok és boldogságot végre. Nem bírom elviselni tovább ezt a keserves életet így és folyton azon rinyálni hogy nincs erre meg nincs arra pénz. Van még valaki így hogy nem akar minimálért dolgozni, sok pénzt akar,de nem tudja mivel foglalkozzon?
2022. aug. 19. 12:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám mindig azt mondta, hogy nem az a nehéz, hogy megtaláld azt, amit szeretsz csinálni, hanem az, hogy találj valakit, aki meg is fizet érte. :D
2022. aug. 19. 16:36
 12/16 Fsms ***** válasza:
100%
építs kapcsolatot a fideszes ner-s cégeknél, ott ennél több nem kell.
2022. aug. 19. 17:18
 13/16 anonim ***** válasza:
60%
menj el 3 műszakban rabszolgának a sor mellé. Pár óra és egyből megjön az ihlet, hogy mit akarsz tanulni.
2022. aug. 19. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:
63%
Irodai adminisztrátor valami multinál. Jó, mondjuk ahhoz az angolt vagy németet eléggé komolyan kell venni, a nyelvvizsga/érettségi színvonalnál jobban meg kell tanulnod és jó, ha tudsz még egy nyelvet mellé, utána viszont elég egy akármilyen himi-humi diploma, aztán csépelheted a billentyűzetet, bűvölheted az SAP-t meg az Excelt, de gyakorlatilag betanított munka, csak sokkal jobb körülmények között, mint a sor mellett.
2022. aug. 19. 19:12
 15/16 anonim ***** válasza:
63%

Ha semmi sem tetszik igazán, akkor egyszerű a választás ... az ami a legtöbbet fizet.

Én is úgy lettem programozó, hogy még gimiben eldöntöttem, hogy "Sokat akarok keresni, de nem biztos, hogy megváltom a világot, így kell egy olyan szakma, amivel átlagos teljesítéssel is jól fogok élni".

Ebből lett az, hogy BME VIK Mérnökinfó, majd programozó.

Elején nem tetsztett, de elhivatott voltam és az egyetem végére, már imádtam. Munkahelyen is általában +1 órát bent vagyok, csak hogy foglalkozzak 1-2 problémával és tovább fejlesszem magam. Plusz elég jól is keresek, így bővel jól teljesítek szerintem, annak ellenére, hogy úgy indultam neki, hogy "Tök mindegy, csak legyen sok pénz".

Nem a kezdeti motiváció és szeretet fog előre vinni, hanem az elhivatottság és munkamorál.

2022. aug. 19. 22:24
 16/16 anonim ***** válasza:
Én marketinggel kezdtem foglalkozni, mert amit eredetileg csináltam és érdekelt, abból éhen lehet dögleni (egészségügy). A marketinget nem szeretem, de jó vagyok benne, és szabadúszóként elég nagy szabadsággal, kevés munkaórával és befektetett energiával elég jól tudok keresni. Egyébként az igaz, hogy tudnék benne sokkal jobb lenni, ha szeretném is, de motiváció hiányában egy ideje nem lépek szintet. Mondjuk ez engem nem zavar, mert pénzem van elég, így meg tulajdonképpen leszarom, hogy lehetnék jobb is.
2022. aug. 20. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!