Home office, részmunkaidős állást hogyan találhatok?
Megközelítőleg 1 évig lesz szükségem egy részmunkaidős munkára, amíg nem megyek egyetemre.
Itthonról szeretném végezni, angol vagy magyar nyelven kommunikálva.
Mindenképpen olyanra lenne szükségem, ami teljesen végezhető itthonról, nem igényel rendszeres és gyakori bejárást. Leginkább kötetlen munkaidő lenne ideális, de a fix sem kizáró ok.
Külföldi (európai) cégekben/munkáltatókban és magyarban is gondolkodok.
Hol, hogyan keressem? Lehet egyáltalán találni ilyet érettségivel, tapasztalat nélkül?
Ez így kb mission impossible.
SSC-ben kereshetsz melót (ha jó az angolod), de kezdőként tuti nem lehet home office-ban csinálni...
Képzettség nélkül elég esélytelen.
Max callcenterbe tudsz esetleg elhelyezkedni, de ott is csak akkor ha van tanulói státuszod(mert nem diákmunkások drágák relative)
Külföld meg még kevésbé esélyes
Én TELUS International-nál kaptam most állást hasonló körülmények között, egyedül jó angol kellett, semmi tapasztalatom nincsen.
Futószalag melletti munka informatikai megfelelője, lényegében csak igen/nem kérdéseket válaszolok meg és hirdetéseket kategórizálok végig, miközben filmezek és beszélgetek a barátnőmmel a háttérben.
Cserébe teljesen itthonról megy, heti óraszám van megadva, amit akkor dolgozok le, amikor akarok, így gyakran éjjel dolgozok mikor nem tudok aludni.
7.5 eurót fizet óránként, ami bruttó 3000 forintra jön jelenlegi árfolyamon és majd magam után kell adóznom, ezzel még most lesz az első tapasztalatom. Nem kiemelkedő, de kezdésnek elfogadom.
Hátulütője, hogy nagyon unalmas munka és a felvételi folyamat vagy egy hónapig tartott. Minden teszt/interjú után egy hetet kellett várnom, soha nem hívnak vagy írnak. Én konkrétan emailen és Google Formokon kívül sehol nem kommunikáltam senkivel, nem láttam vagy hallottam egy főnökömet sem. Cserébe nem nagyon ragaszkodnak az emberhez, ha nem teljesítessz jól, szívfájdalom nélkül elküldenek indoklás nélkül.
Kicsit átverősnek hangzik így, de hatalmas cég és rengeteg fórumot találsz embereket a világ minden tájáról, akiket évek óta rendesen fizetnek - noha egy hónap csúszással, de soha nem vernek át.
Engem min. 20 óra/hétre vettek fel, de a szerződésem szerint 10-et ha teljesítek rendszeresen akkor mindig minden rendben, ha pedig szeretnék több munkát vállalni, eddig mindig volt legalább 30 órányi anyag elérhető. Különböző nevekkel hírdetnek pozíciókat, de az eltérés a legtöbb esetben csak annyi, hogy melyik cég AI-át traineled a válaszaiddal, Map Analysist és Ad rater is gyakran ugyanazt csinálja, egyik csak Apple-nek a másik Google-nek.
Appen és pár hasonló cég csinál még ilyesmiket, de Appenre ezerszer több panaszt hallottam (nem fizetnek, kínai a projekted éss shady programokat kell letölteni, ...) úgyhogy én velük nem nagyon kísérleteznék személyesen.
Ezen kívül én call centeres munkákat láttam mikor kerestem, de a magyar fizetés kb. ugyanoda jött volna ki és noha flexibilis a munkarend, nem kötetlen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!