Ha 20 millióért veszek állampapírt, akkor az tényleg 2 milliót fog hozni nekem évente jövőre?
Attol fugg, hogy mekkora lesz idén a hivatalos éves infláció
. Már ha premium magyar allampapirban gondolkozol, ami az inflációra tesz rá vmennyi kamat prémiumot.
Még nem tudni, hogy az ingatlan árak hogyan fognak alakulni a hiperinfláció és a rezsi csökkentés csökkentése miatt.
De az biztos, hogy a jövőévi 22milliód kevesebbet fog érni, mint most a 20.
Én 1 éve vettem lakást.
Előtte nagyon gondolkoztam, 16 millióm volt, ez 5 év alatt hozott volna 4 millió körül. Tehát 5 év után lett volna 20 millióm.
A lakás amit vettem annak az árai 25-28 között voltak, állapottól függően. Ami felújított az 30-32 bútorozva. Most 30-32-ről indul az ótvar felújítandó és 35-38 ami már költözhető, lakható állapotú. Mindez alig 1 év alatt.
Az hogy mennyit kapsz igazából lényegtelen, az számít hogy mennyit ér az összeg amit kapsz.
Ha 15%-os infláció van, te meg kapsz 10% os kamatot akkor 5% ot elbuksz, hiába lesz technikailag több pénzed.
Ez max akkor éri meg ha most veszel hosszú távra állampapírt, mondjuk 5 évre 10% kamattal és akkor az első évben buksz de a 3-4-5. Évben valszeg nyersz vele. Azt fontos elolvasni hogy a kötvény kibocsájtója visszavásárolhatja -e azt vagy sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!