Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem kötelező feltüntetni a valós bért a hirdetésekben?

Figyelt kérdés
És miért nem büntetik meg a hirdető céget ha kiderül hogy valótlan dolgokat írt bele a hirdetésbe?
2022. aug. 11. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
69%

Mert jogilag nincs szabályozva.

Amúgy Magyarországon nincs jogbiztonság.

2022. aug. 11. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Én kötelezővé tenném legalább egy intervallumban megadni a várható bért. Semmi értelme, hogy rabolják az ember idejét olyan cégek és munkavállalók, akik nem tudnak megegyezni a bérekben. Sokkal egyenesebb lenne, ha nem titkolnák a várható bért. Úgysem fogja elvállalni, akinek nem felel meg. Aki pedig annyiért vállalná, az jelentkezni fog úgyis a munkára. Utálom az ilyen frázisokat, hogy versenyképes jövedelem stb, miközben sokszor alig fizetnek a minimalbér felett.
2022. aug. 11. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Nyilván ezzel is sok esetben az a céljuk, hogy még olcsóbban talaljanak embert rá, mint amennyit szánnának rá.
2022. aug. 11. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
27%
A mi hazánkban nemzeti rabszolgatartás van. A dolgozók érdekeit a kormány képviseli. A melósok annyira bénák hogy képtelenek magukat megszervezni. Itt azt mondanak amit akarnak, senki nem fogja számon kérni sose. Minél jobban szopatják a népet, annál erősebb a kormány.
2022. aug. 11. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ausztriában ez működik. Itthon persze mindenféle ok van rá, hogy miért is hülyeség az. Megint megmagyaràzzàk, hogy miért nem jó az amit az osztrákok csinálnak. Lol
2022. aug. 11. 21:10
 6/7 anonim ***** válasza:
59%
Mert így be lehet palizni egy csomó embert. Amit leírnak annak nyoma van, szóban meg még lehet fűt-fát ígérgetni a szerződés aláírásáig. Mire oda jut valaki, hogy elé tolják a szerződést, már beleölt a dologba egy csomó időt és energiát, elvetett más lehetőségeket, sürgeti az idő is mert kell már a pénz, és így jobb híján aláírja és ottragad. Ha kiírnák, hogy milyen szégyenletes bért ajánlanak akkor senki sem jelentkezne.
2022. aug. 12. 02:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Sokan részben feketéznek is (a fizetés felét borítékba adja stb.). Nem akarja a NAV-nak reklámozni, hogy mennyit is fizet összesen.

Megjegyzem egy korábbi munkahelyemen a már ott dolgozók is "szemérmesek" voltak. Pedig közeli viszonyban voltam többekkel, eljártunk sörözni stb.

Amikor megkérdeztem privátban, hogy "Te mennyit kapsz", akkor nem mondta meg, mert "Mi van, ha a főnök megtudja, hogy elmondtam?".

Ennyiből az anyjának, apjának, a feleségének sem mondaná el?

Én is azt mondom, hogy ez rabszolgaország, és sok embernek nincs is igénye másra.

PS.: szerencsére egy későbbi munkahelyemen már nem voltak ennyire bénák az emberek és ezért a főnök se tudott annyira átrázni minket

2022. aug. 13. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!