Az MNB-ből ki lehet jutni az Európai Központi Bankba dolgozni?
Nem ilyen kiküldetés félére gondolok, hanem ha valaki lehúz a magyar jegybanknál pár évet, akkor nagyobb eséllyel pályázhat-e Frankfurtba, mintha mondjuk egy banknál vagy egyéb helyen dolgozott volna?
Nekem jogász végzettségem van, nemsokára lesz egy közgazdász diplomám is, de jelenleg jogászként dolgozom. Próbálkoztam már az MNB-nél, de nem vettek fel, indokolást persze nem kaptam, lehet azért mert még pályakezdő vagyok vagy a fene se tudja, így nyilván az ECB-hez még kevesebb esélyem van bekerülni.
Banknál vagy egyéb pénzügyi intézménynél (Morgan vagy Blackrock) is szivesen dolgoznék, de a legjobb lenne külföldön elhelyezkedni, ami jogászként kb. lehetetlen.
Nem tudom mennyire segít az MNB így hogy nem vagyunk euróövezet.
Az egyik hirdetésükben volt pl ilyen:
a PhD in economics or another relevant field, together with a research and publication record.
Van olyan állásuk ahol csak annyi a feltétel hogy EU polgár legyél, de van ahol jegybanki vagy nemzetközi banki tapasztalatot kérnek.
De miért pont az EKB??
Kérdező, jogászként milyen tapasztalataid vannak eddig? Miket dolgoztál és hány évet?
Kögazdászként milyen szakon végzel?
Az MNB-hez is irtó nehéz bekerülni akár közgazdászként, akár jogászként, az EKB esetén azért is jóval nehezebb mert nagyon sok ország állampolgárai jelentkezhetnek egy-egy helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!