Nők, hogyan határoznátok meg az igényeitek, véleményeitek a férfi fizetését illetően?
Elég konkrét számokat megadni havi nettó fizetésben.
1. Minimum elvárás, ezalatt nem állnál szóba vele akármilyen jó pasi, nem tudnád komolyan gondolni vele, ezt már elfogadnád de nem lennél ezzel elégedett.
2. Rendben van. Ezzel már többé-kevésbé elégedett lennél, lehetne több is, de nincs különösebb problémád vele.
3. Jó fizetés. Nem ezzel fog megvenni téged, de jó, hogy ennyit megkeres - több, mint amire számítani lehet.
4. Wow. Ez már a durván meglepő kategória, annyira sok. Le vagy nyűgözve.
Tehát egy példa komment, csak hasraütésszerűen adtam meg számokat:
1. Minimum: 180 ezer
2. Rendben van: 300 ezer
3. Jó: 700 ezer
4. Meglepő: 2 millió és efelett
Ez mi???
Mi a fæsz közöm lenne egy pasi fizetéséhez mielőtt összeköltözöm vele / összeházasodunk? Te elég érdekes körökben mozogsz, ha az a kérdés, hogy mennyi pénzért teszi szét a lábát egy csaj… számlát adnak azért?
1. Minimum: 240 ezer.
2. Rendben van: 300 ezer.
3. Jó: 350 ezer.
4: Meglepő: 500 ezer és efelett.
5: Ijesztő: 1 millió és efelett. Mert annyi sok fizuval már tuti, hogy van valami defektje.
De nem a fizuja alapján választottam párt magamnak, hanem a személyisége, EQ,IQ-ja, a humora és a jólelkűsége miatt.
#12. "5: Ijesztő: 1 millió és efelett. Mert annyi sok fizuval már tuti, hogy van valami defektje."
Némileg meglepő, hogy még mindig elég sok ember van, aki szerint a milliós nettó fizetés az valami igazán sok pénz. Ehhez képest ma (elsősorban Budapesten) ez már nem számít elérhetetlen dolognak, és egyáltalán nem kell hozzá defektesnek lenni. Én a 9-es válaszoló voltam, és a feleségemnek ez már 30 éves kora előtt összejött. Az ország legjobb képzésein szerzett természettudományos és közgazdasági mesterszakos diplomákat, valamint elég jó tapasztalatokat gyűjtött különböző munkahelyeken pár évig, aztán megtalálták egy igen jó ajánlattal. Ez azért elő szokott fordulni manapság. Jó agy, sok (de nem kirívóan sok) szorgalom, tudatos pályaalakítás és egy kis szerencse. Ez kellett hozzá. És hol van ez a jövedelem egy igazán sikeres vállalkozásból származó jövedelemhez képest?
Amúgy ez nem csak a jelenlegi kereseten múlik, hanem a potenciálon. Pl. én egyetem végénél járok, baráti körben van olyan aki már most jól keres, de van olyan is, akit minimálbérért foglalkoztatnak, de olyan helyen, hogy ha onnan továbbmegy, mindenhol kapkodnak majd utána fél misis kezdőfizuval.
Szóval pl egy gyári munkással 300 nettóért, én nem jönnék össze, mert családtervezéshez az nem elég és nincs is benne túl sok potenciál a fejlődésre. De mondjuk egy épp csak karrierjét elkezdett, 250 nettós közgazdásszal összejönnék. Feltéve persze hogy minden más, ami egy kapcsolathoz kell, stimmel. Egyébként én nem várnám el a páromtól hogy eltartson, én szeretek dolgozni, de azt pl. igen, hogy ha elmegyek szülni, akkor ne 3 hónap után kelljen visszamennem dolgozni, vagy száraz kenyéren élni 1-2 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!