Melyikkel járok jobban hosszútávon?
Mechatronikai technikusként tanulok estin. Egy gyárba felvettek karbantartónak. A próbaidő alatt bruttó 350.000 forintot ajánlottak.
Jelentkeztem a volánhoz buszsoförnek. 2 évet alá kell velük írni, mert fizetik a jogsimat. A pénz kicsit összetett, de azt kaptam, hogy átlagba nagyjából nettó 380.000 forintra kell számítanom, illetve ennél többre.
Hosszútávon sofőrként idegileg tönkre fogsz menni.
Ha ez neked belefér 380 kilóba, akkor válaszd azt.
“És próbaidő után mennyit adnak?”
Nem tudni még, ami biztos, hogy utána kapok nettó 27.000 forint cafeteriát illetve januárban fixen lesz bértárgyalás.
Szerintem érdemes már most egy tól-ig sávra rákérdezni, azért az nem elhanyagolható. Meg az sem, hogy ez a gyári meló beleillik-e a szakmádba, vagyis eltudod-e könyvelni szakmai tapasztalatként, akarsz-e tovább tanulni, stb.
Ha a válasz igen, akkor ne legyen csábítóbb a sofőr állás. Hosszútávon ott beleragadsz ebbe a bérbe, itt meg lenne lehetőséged fejlődni.
Szerintem is az elsővel jársz jobban ha már azt tanultad egyszer.Pár év tapasztalattal kérhetsz jelentősen többet ha megvan a tudás lehetsz csoportvezető pl.Én is karbantartó vagyok,bruttó 520ezret keresek pótlékkal mindennel,2 év tapasztalattal,ezt bőven lehet tornázni.Persze sofőr és sofőr között is van különbség de nem hiszem hogy fizetésben annyival többet adna,továbblépésben sem.
A munka is jobb,sofőröknél azt látni hogy a legtöbb egy idegroncs a sok retard utassal közlekedni főleg városban az kész agyrém.Nálunk is persze van amikor hajtani kell de átlag napi 2-3 óra készenlét van amikor nem dolgozok effektív.Változatos mert van olyan hiba amin kell agyalni a rutinmelók mellett,gyorsan elmegy az idő,nem válik unalmassá,nem is túl nehéz fizikailag.
Ugyan a legtöbb 3 műszakos de van nappalos beosztás is,sofőrként viszont bárkit boszthatnak késői járatra ugyanúgy,úgy tudom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!