Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyivel keres többet egy...

Mennyivel keres többet egy diplomás?

Figyelt kérdés
Az igaz, hogy valaki csak azért nagyobb fizetést kell hogy kapjon, mert diplomája van, függetlenül attól, hogy hol dolgozik és hogy milyen diplomája van? Ha igen, akkor mennyivel keres többet egy személy BA diplomával? És mennyivel többet MA diplomával?

2022. júl. 25. 18:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Tanugyben igaz, versenyszektorban attol fugg. Eleg valoszinutlen h peldaul mesteri diploma megszerzese utan kapsz fizu emelest...
2022. júl. 25. 18:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Pl ha valaki gyárban dolgozik, akkor miután megszerzi a BA diplomáját akkor köteles a cég fizetésemelést adni neki?
2022. júl. 25. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem köteles semmire, csak az állami szektorban van bértábla. De még ott is csak akkor kell emelni, ha szakirányú a diploma. Tehát pl. a barátnőm könyvtárosként dolgozott, és hiába volt nyelvtanári diplomája, nem vették neki figyelembe, mert nem szakirányú a diploma.
2022. júl. 25. 18:43
 4/6 A kérdező kommentje:

Hmmm, értem. Hát akkor nem sokat fogok érni a diplomámmal XD

Max annyi hasznom lesz belőle, hogy olyan helyen is fogok tudni dolgozni ahol elvárják a diplomát még akkor is, ha semmi köze nincs a munkakörhöz.

2022. júl. 25. 18:47
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
A diploma nem garancia a magasabb bérre. Vannak piacképtelen diplomák és piacképes szakmák. Piacképtelen diplomás ne kapjon magasabb bért mint egy piacképes szakmával rendelkező asztalos.
2022. júl. 25. 18:49
 6/6 anonim ***** válasza:
42%

Én most vagyok egyetemi kötelező gyakorlaton és többet keresek mint egy családi ismerső, aki egy alapfokú művészeti iskola igazgatója.

Ő 280 ezer nettót keres, aminél elvileg tudna többet keresni valamilyen extra tanári minősítéssel. Ötletem sincs mi a neve, de ő mesélte hogy azzal is csak extra 50 ezerrel lenne több neki.

Én meg 300 nettót viszek haza kötelező gyakorlaton, úgy hogy szeptemberben tovább emelik. Az egyetem után meg kb duplája körül lesz.

Ez szaktársaim között kiemelkedő fizetés, de ők is megkeresnek 200 nettót most és szeptemberben felmegy nekik is átlagosan 300 nettóra.

~ Egy mérnökinformatikus hallgató.

2022. júl. 25. 19:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!