Melyikbe fektetnél inkább pénzt gyermeked számára?
Arany vagy babakötvény?
Ennél a kérdésnél már leírtam a részleteket:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Most szavazást is szerettem volna csatolni a kérdéshez, hogy egyértelműbb legyen az idetévedő emberek véleménye. :)
Persze, aki tud más opciót az írja le. De tudni kell, hogy nincs annyi pénzünk, hogy például ingatlanba fektessünk. És nem a haszonszerzés a cél, hanem az érték megóvása.
Kedves 1. és 3. válaszoló! A kérdező azt mondta, hogy az érték megóvása a cél, nem az, hogy elveszítse a pénze nagy részét, vagy nagy eséllyel az egészét.
Én befektetési alapot ajánlanék, viszont ehhez mindenképp egy befektetési tanácsadó segítségét kérném, hogy biztos legyél a választásban, így legalább az általad leírt befektetési módokról is bővebben tudna tájékoztatni.
Egyikbe sem. A babakötvény annyit kamatozik, hogy tartja majd az értékét talán. Ha befizetést egy cipő árát, annyit kapsz vissza 18 év múlva is. DE addig, hiába lesz jobb befektetési lehetőség, kamat te nem rakhatod át. Az arany pedig nem kamatozik és költséges vagy rizikós tárolni.
Kockázatmentesen sima államkötvény is jobb, mert te vagy az ura. Én valamely százalékban részvény és állampapírba raknám. 20 év alatt a (amerikai, európai) részvény is nagyon megéri, akármilyen recessziók jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!