Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem fizetik tovább a túlóráima...

Nnn888 kérdése:

Nem fizetik tovább a túlóráimat De elvárják hogy 7ből 6napot dolgozzak tovabbra is. Ez így szabályos?

Figyelt kérdés

Hétvégente helyettesitenem kellett a biztonsági őrt is 24óraba heti 5x8 órás munkarend melett.

Azt mondták SZÓBAN csúsztatás lesz de azota sem történt előrehaladás, hétköznap ugyanúgy dolgoznom kell és hétvégén egy napot ugyanúgy túlórázni 10órában.

Megtagadhatom e a túlórát? Elkezdhetem e a csusztatast? Vagy követelhetem e a ki nem fizetett pénzemet. Havi 40+ túlóra pénzről van szó Májustól számolva.

2022. júl. 16. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Nem szabályos, de ha nem tetszik, akkor akad a helyedre ezer másik.

Próbáld meg azt, hogy nem túlórázol, hanem a munkaidőd végén elköszönsz vagy és a csúsztatásnál bemondod, hogy akkor most lecsúsztatod és viszlát!

Garantáltan nem fognak neki örülni és le merem fogadni, hogy nem fognak arra emlékezni, hogy te mikor s mennyit túlóráztál, hiszen a szó elszáll...!

2022. júl. 16. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem ha írás nincs róla, akkor semmit sem tudsz követelni.

Hogyan bizonyítanád?

2022. júl. 16. 18:34
 3/9 A kérdező kommentje:

Jelenléti ívbe be van írva a túlóra mennyisége.

A szóbeli közlés magára a csúsztatásra vonatkozott hogy a túlórát le kell csusztatni semmiféle papirt nem irtam alá ez ügyben.

Mennyi esély van a túlóra pénz kifizetésére? Milyen lehetosegeim vannak még?

2022. júl. 16. 18:47
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Régen a Munkaügyi Központban lehetett ingyenes segítséget kérni jogi tanácsadás keretében, munkajogászt kellene megkérdezned!
2022. júl. 16. 18:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Milyen munkaidő keretben vagy foglalkoztatva? 🤔

Lehet, hogy csak év végén kell elszamolniuk a tuloraval.

2022. júl. 16. 19:52
 6/9 anonim ***** válasza:
61%

"Nem szabályos, de ha nem tetszik, akkor akad a helyedre ezer másik."

Aha, szerinted, a vagyonvédelem küzd a legjobban a munkaerőhiánnyal, ember van, csak a 90% nem szalonképes.

Kérdező, jól értelmezem, hogy nem vagy őr, de az őr helyettesítését várják el tőled?

Ha igen, követeld az órabérét, illetve, ha papír nélkül kényszerítenek rá, jelezd a vagyonvédelmi kamarának.

Ha igazolvány nélkül bármilyen bajba kerülsz egy esetleges esemény kapcsán, neked is büntetőjogi felelősséged van!

Vagyonvédelmi tevékenységet ma MO-on kizárólag érvényes vagyonőri igazolvánnyal, illetve különbözeti vizsgával lehet végezni.

2022. júl. 16. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Ez Mészáros féle cég?
2022. júl. 16. 23:06
 8/9 anonim ***** válasza:
36%
Én ilyen esetekben félnék, hogy dolgozom a túlórákkal együtt és egyszer csak papíron megszűnik a cég és egy garast sem kapok a heti plusz egy napomért.
2022. júl. 18. 05:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Munkaszerződés, mit írtál alá?
2022. júl. 18. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!