Gyakornoki fizetésem heti 5 nappal átlag nettó 330 ezer Ft. Fél év múlva végzek (mérnöki, mester), ugyanebbe a poziba mennyivel érdemes többet kérni?
Mi lenne ha nem IT-s szoftverfejlesztő programozó? A mai világban szinte mindenki az, ráadásul gyakornokként kap ennyit. Itt gyakorin kb minenki az, és a korábbi válaszok alapján legalább dupla ennyit, de inkább 700ezer legyen a minimum mert mi az már, hogy nem keresel friss diplomával ekkora pénzeket. Még a végén kizsákmányolnak. Minden más pályán max 350-400 ezer.
Ha nem IT-s vagy akkor bocs, ez csak feltételezés volt.
Feltételezem, fejlesztői állás.
Nálunk hasonló gyakornoki bérrel asszem br. 600-700 a kezdő bérsáv (BSc), de ennyi volt egy éve is. Azóta meg jó sokat romlott a forint. Szerintem ne az szja mentességgel számolj. Nettó 450 marad max ebből.
De ismerőst mesterrel br.850-ért vettek fel (gyakornok volt utána szűk egy év tapasztalat máshol).
Szerintem célozd be a 800-at. Max lealkudják, ha a fejükben más bérsáv van.
Ha nem IT, akkor nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!