Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdemes lenne megpróbálkoznom...

Érdemes lenne megpróbálkoznom vele?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel az újságírás. 14 éves koromban még általános iskolai tanulmányaim során, az volt a feladat hogy írjunk egy újságcikket bármilyen témában. Meg is történt, beadtuk. Utána az osztályzásnál a tanárnő külön kiemelt, hogy nekem el kellene gondolkoznom a cikkírói pályán mivel ahogy azt beadtam neki, azonnal bele is lehetne tenni egy újságba tartalmilag és minőségileg is kifogástalan. Sajnos elsiklottam ez felett, és a középiskolai tanulmányaimat szakmunkásként végeztem el persze most jutott eszembe az a régi beaadandó házi feladat. Szerintetek hogyan kezdjek neki? Hol tudnék valahol jelentkezni? Az akaraterő és az elszántság megvan, csak egy kis bíztatásra és támogatásra lenne szükségem.

2022. júl. 6. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha megtanulni akarod elsősorban, akkor felsőoktatás, kommunikáció és médiatudomány szak.

Csak halkan jegyzem meg, hogy én elvégeztem, és nem ajánlom. Használható tudást nem ad, de legalább elhelyezkedni sem lehet vele. Az újságírás egyébként elég telített szakma, de tipikusan olyan terület, ahol a tehetség (és az ismeretség) többet számít, mint a végzettség.

2022. júl. 6. 12:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen hogy leírtad ezt nekem :)
2022. júl. 6. 12:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs jobb opciód csak akkor válaszd ezt. Ebből rendesen megélni se lehet.
2022. júl. 6. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Inkább ne! Akaraterő és elszántság itt kevés. Kapcsolatok kellenek inkább, anélkül kínkeserves még az igazság tehetségeseknek is.
2022. júl. 6. 13:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2022. júl. 11. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!