Mit tartalmazzon az önéletrajzom, ha diákmunkára kell?
Diákmunkázni szeretnék a nyáron és ehhez kell az önéletrajz. Gondolom a merikai CV típus és akkor feltüntetném a nevem, lakcím, elérhetőségeket és fotót. A különféle nyelvtudásomat is. De tekintve, hogy csak 10.-es leszek szakmai tapasztalatom nincsen. Felsorolhatnék egy pár képességet is, de azon kívül mit?
Eddig: (
Név Kép
Születési idő
Lakcím
Telefon
A gimnázium ahová járok és milyen szak
(Az általánost pl fel kell tüntetni?)
Nyelvtudásom
Nyelvtudásom
És egy pár tulajdonságom.
)
De ez így elég kevéske, ezért kérem a segítségeteket. Hobbikat vagy ilyesmit kell? Vagy azt, hogy zenéltem. Nagyon el vagyok veszve ebben. A válaszokat előre is köszönöm!
Születési időt, fényképet és lakcímet nem tüntetnék fel önéletrajzon.
A születési idő diszkrimináció hatással bírhat, csak úgy mint a fénykép is. Bár itthon nagyon erőltetik a fényképet, én sosem használtam, akkor sem ha külön kérték. Nyugaton például furán is néznének, hogy ez minek rakott ide képet magáról.
A lakcím pedig érdektelen, elég ha várost/kerületet írsz.
Nyugodtan tedd oda az általános iskolát is, hisz középsulisként nagyon üres lenne a CV. 1 oldal legyen, se több se kevesebb, de ne legyen nagyon hézagos, sem pedig túlzsúfolt.
Emeld ki mihez értesz, mi az érdeklődési köröd, valamint mindenképp említsd sulin kívüli foglalkozásokat, technikai-informatikai tudást, bármit.
Valamint ha megvan a munka amire pályáznál, abból kölcsönözz kulcsszavakat, és próbáld személyre szabottan írni.
PDF-ként mentsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!