Dolgoztál már olyan helyen 1 évet napi szinten, hogy a későbbiek folyamán jobb legyen?
Jelenleg egy gyárban dolgozok, mert nagyon nincsen más lehetőségem, ami meg érné anyagilag. Még legalább 1 év, mire el tudok menni olyan helyre, ahol csak 1 műszak van.
3 műszakban dolgozom, és a főnököm be jelentette, hogy havonta 3 szombat kötelező munkavégzés. A maradék egy meg a szabadhétvége.
A munka nem nehéz, és anyagilag is meg éri, de ezt csinálni 1 évig kicsit fárasztó lesz.
Azt te tudod, hogy meg-e engedheted magadnak, hogy lejjebb adod a fizetést. Én mentem 3 műszakba 3 hetet voltam, nem nekem való szóval én inkább kihagyom még a plusz pénz ellenébe is.
Éjjel aludni kell
Viszont, ha nincs más lehetőség, akkor a kérdésnek sincs értelme
Miért 1 év mire tudsz jobb helyre menni?Az elég durva hogy 1 hónapban 1 egész hétvégéd van,nagyon dühös lennék én is.
Legalább fizetik a túlórát?Ha fizetik és pénzügyi okok miatt nem tudsz váltani abban jó hogy több pénzt kapsz.
Sajnos sok mindent nem lehet csinálni a váltáson kívül,tűrni kell mint a rabszolga.Esetleg kamutáppénzzel próbálkozhatsz amikor nagyon eleged van de ne legyen túl gyakori,feltűnő.
2-es.
Igen ki fizetik a túlórákat rendesen, ezzel nincsen baj.
Jelenleg tanulom a német nyelvet, hogy ki tudjak menni Ausztriába dolgozni.
Sajnos ez a hetente 6 nap munka, kicsit sok, a régebbi kollégák azt mondták, hogy voltak olyan időszakok, amikor heti 7 napot mentek. Jelenleg most kezd meg oldódni az alkatrész hiány, és emiatt van ez rengeteg túlóra.
Anyagilag jól jönnék ki, de szabad időm (pihenés) az már csak nagyon kevés lesz.
Kamutáppénz, nem tudom meg oldani, mert itt az Audi-ba ezzel többen próbálkoztak, és voltak olyanok akiket ki rúgtak emiatt, mert rá jöttek hogy semmi baja nem volt az illetőnek.
"főnököm be jelentette, hogy havonta 3 szombat kötelező munkavégzés2
Én is bejelenteném neki, hogy majd ha írásba adja.. ilyen nincs, hogy szóban kijelenti és akkor az úgy van.
A szombati túlóra az minden hét szerdáig szokott meg jönni, szerepel benne a dátum és az alján a sor vezető aláírása és az Audi bélyegzője. Meg egy kis szöveg, hogy szombati munkavégzés mindenkinek kötelező. kivéve aki szabadságon vagy táppénzen van. Ennyi.
A mi aláírásunk nem szerepel rajta, meg van a papír és azt nekünk tudomásul kell venni, hogy jönni kell.
Aki meg tagadja és nem lesz ott szombaton, az fegyelmit kap, ha második alkalommal se jelenik meg szombaton, akkor meg ki is rúghatják érte.
Érdekesség képen.
Amikor még a németek irányították a céget ez nem volt így, havonta max 1 szombati nap túlórába, de amikor a magyaroknak át adták a németek a vezetést a Győri gyárban, itt azóta csak bajok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!