Ügyvédi irodában jelöltként hogy kell öltözni ebben a melegben?.
Nemzetközi iroda, az interjún is mindenki csinos volt. Az még okés, hogy ing, de lehet-e pl. Nyitott elegáns szandált felvenni, harisnya nélkül?
Nem beszéltük meg.
Hát majd akkor lehet első nap szépen kiöltözöm, és meglátom, mi a helyzet ott.
A nemzetközi irodákban lehet, hogy szigorúbb a dress code, ez esetben vagy előre írj nekik/hívd fel őket, vagy első nap a biztonság kedvéért menj elegánsan, és utána rögtön kérdezz rá.
Nem szokás egyébként már a bíróságon sem kiöltözve lenni. Nyilván nem strandpapucsban és szaggatott farmerban kell járni, de egy sima, normálisabb utcai öltözet bőven megteszi. Alapesetben úgyis rajtad van a talár, ergo senki nem tudja, mi van alatta. Ilyen melegben mondják, hogy leveheted, ha akarod, ezért ilyenkor még jobban meg is adja kicsit a módját az ember, de nem kell semmi extrára gondolni.
Ügyfelekkel való megbeszélésnél megint csak ügyfélen is múlik, de nem szokás az én praxisomban legalábbis ezekre a megbeszélésekre se frakkba és nagyestélyibe vágnia magát senkinek.
Szóval az iroda belső szabályzata és az ügyfelekkel való viszont/ügyfelek személye lesz meghatározó, így mindenképpen ott kell megkérdezned. Általános kiöltözési eljárás már régen nincsen ügyvédekkel szemben (sem). Majd meglátod, hogy sem a bírók, sem az ügyészek, senki nem öltözik ki.
*viszony
*elvárás
nem tudok írni. :D
Amúgy bíróságra pl. simán vehetsz fel szandált harisnya nélkül, persze. (Megint csak: magának az irodának az elvárásait nem tudhatjuk, azt ők majd megmondják.)
Úgy szoktam csinálni, hogy viszek egy plusz harisnyát és felveszem a wc-ben. De amúgy szerintem a harisnya illik bent (vagy hosszabb szoknyát vegyél, aminél nem látszik, hogy nincs). Amúgy top-ban megyek és nekem bent a légkondi miatt jól is esik a kosztümfelső.
Magassarkúban nem járok, de ha kell mert mondjuk vezetői megbeszélés van, akkor azt is bent veszem át, kényelmesebb, mint abban bejutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!