Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyenek a nettó bérek Budapes...

Milyenek a nettó bérek Budapesten?

Figyelt kérdés

Diplomás vagyok, de nem egészen a szakomnak megfelelően szeretnék elhelyezkedni, s nem tudom, milyen bérigényt jelöljek meg.

Pesten milyen bérigények lehetnek, milyen egyéb cafeteria jellegű juttatásokat lehet igénybe venni/kérni?

Tanári főiskolai és egyetemi végzettségem van, (közgazdasági szakközép)

Tanárként volt néhány év gyakorlatom.

Mindenféle adminisztratív, titkárnői jellegű munkáért mennyit lehet elkérni, hogy ne mondjak sokat, de meg is lehessen élni belőle Pesten és félre is tudjak tenni valamennyit)?(pl: egy könyvelő, gazdasági cégnél vagy ügyvédi irodában)

2010. szept. 19. 18:37
 1/7 anonim ***** válasza:

pályakezdőként szerintem 200bruttó. ez kb 125rugó nettóba.

több tuti nem, kevesebbet esetleg igen.

2010. szept. 19. 19:30
 2/7 anonim ***** válasza:
Hát, nagyon változó... Pl. 2 embert is ismerek, aki óvodában dolgozik, köztük az egyik már több mint 20 éves és nem visznek haza többet havi 80 ezer Ft-nál. Amúgy -ha nőkről van szó- és sima alkalmazottak (nem vezetők), akkor kb. 100-110 ezer Ft körül, sajna ez az átlag. :( Cafeteria: hát kajajegy szinte mindenütt van, BKV- bérlet már egyre kevésbé.
2010. szept. 20. 14:25
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket. Nem állami cégről lenne szó, tehát nem közalkalmazotti, hanem egy magáncég. Én is ilyen 100-120 körüli összegre gondoltam, amiből még meg is lehet élni és talán, ha nagyon összeszorítja az ember, félre is tud tenni. Persze jó lenne több is, de hát ugye az ember ne várjon sokat. Ettől kevesebbért nem hiszem, hogy lenne értelme felköltözni Pestre.

Várom a további hozzászólást!

2010. szept. 20. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nyelvtudás? Ha használható nyelvtudásod van és a munkahely megköveteli az idegen nyelvet, akkor 130-150 körül kérni nem pofátlanság.
2010. szept. 21. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:
azaz: 190-230 bruttó. (előző válaszhoz kiegészítés)
2010. szept. 21. 17:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Német középfokú (de azóta nem használtam és nem is szerettem soha, úgyhogy csak megérteni tudom, s nagyon fel kellene eleveníteni), viszont angolul egész jól elboldogulok, igaz, csak alapfokúm van, de azt most szereztem az elmúlt fél évben.

Bruttóba vagy nettóba illik mondani az állásinterjún?

Akkor bruttó 200-at kérhetek? (Ez olyan 137ezer)

Vagy mondjam azt, hogy nettó 120-140?

Nem tudom. Nagyon szeretnék már dolgozni és nem akarom elszúrni.

2010. szept. 21. 19:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha a német nem megy, akkor nem nagyon érdemes beszélni róla... Viszont az angol jó. Bruttó v. nettó. Nehéz kérdés, normális céget a bruttó érdekli, hiszen akkor rögtön tudja, hogy mennyibe kerülsz neki. Sajnos előfordulhat, hogy nem úgy jelentenek be, így az ilyen cégnek a nettó kereset mond valamit. Célszerű összeggel együtt megjegyezni, hogy ez most bruttó v. nettó. (megj.: a nettó azért sem jó ötlet, mert a cég honnét tudja, hogy milyen kedvezményeid vannak, vagy mondjuk mennyi gyerektartást fizetsz... stb.)
2010. szept. 22. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!