Nekem járna a bérminimum vagy a minimálbér?
Ez áruházlánc által meghirdetett álláshirdetésre jelentkeztem ahol a középfokú végzettség elvárás.
Ha a középfokú végzettség minimum elvárás és én rendelkezem is vele akkor nekem a bér minimum jár, igaz?
Állásinterjún minimálbért hallottam de lehet rosszul hallottam vagy csak rosszul mondták.
Válaszokat előre is köszönöm!
Elvileg 260k bruttó kell legyen, igen.
Hacsak nem simliskednek és az álláshírdetésben azzal szűrik az embereket, hogy kell a középfokú, de valójában hivatalosan a munkavégzéshez pedig nem.
Ha a munkakör betöltéséhez maga a munkáltató írja elő legalább a középfokú végzettséget, akkor a bérminimumot fizetnie kell.
Ha jogszabály írja elő a munkakörhöz a középfokú végzettséget, akkor nyilván még döntési lehetősége sincs e téren a munkáltatónak.
"Ez áruházlánc által meghirdetett álláshirdetésre jelentkeztem ahol a középfokú végzettség elvárás."
Szerintem egyértelmű... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!