Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Még mindig vissza lehet élni...

Még mindig vissza lehet élni a profession és hasonló oldalakkal?

Figyelt kérdés

Volt egy cikk, amiben leírták, hogy juthatnak illetéktelenek a fent említett adatbázisok tartalmához:

[link]

2018-as, de hazánkban nem hiszem, hogy bármi komoly gondot megoldanának ripsz-ropsz.

(Érdekes még, hogy a fenti cikkben azt írják 300ezer személy adatához lehetett így hozzáférni. Elképzelhető szerintetek, hogy 2021 harmadik negyedévre csak a profession-ön 1,2 millióra duzzadjon a regisztrált munkavállalók száma? Külföldiek is benne lehetnek? prof.hu: "2021. Q3-ig több mint 1,2 millióan regisztráltak a Profession saját adatbázisába.")

2022. jún. 13. 15:42
 1/1 anonim ***** válasza:

Ott voltam, én kezeltem az illetéktelen regisztrációkat, akik hozzá akartak férni az adatokhoz.

Az adatbázishoz csak az férhetett alapesetben hozzá, aki cégként (élő, validált, müködő) vásárolt hozzáférést.

A gond akkor kezdődött, amikor létrehoztunk egy kampányt, amiben a cégek kipróbálhatták az adatbázist ingyen, egy gombnyomásra kaptak 5 kreditet a letöltéshez.

A programozók egy picit elcseszték és nem kötötték validációhoz a megkapott krediteket, így kb. bárki aki regisztrált egy kamu céget és lekattintotta a kampányt, az hozzáfért az adatbázishoz.

Mivel minden egyes regisztrációt én kezeltem és abban a pár napban 3 olyan regisztráció volt, ami nem volt validálható, vélhetőleg kamu reg volt, így azok maximum 1-2 önéletrajzot szereztek meg amíg töröltem őket.

Ezek a regisztrációk egyébként vélhetőleg a konkurenciától jöttek, ugyanis az eredeti cikk nem az indexen, hanem a HVG-n jelent meg, aki tulajdonolta az állás.hu-t. Ők csinálták az első pár kamu regisztrációt, amit ki is szűrtem.

Ezután lehozták a cikket, aminek hatására több száz kamureg érkezett, természetesen ezeket elég izzasztó melóval folyamat szűrtük és a hozzáférést kikapcsoltuk, még aznap megoldottuk a problémát amikor megjelent a cikk.

Úgyhogy válaszolva a kérdésedre: a cikk megjelenés napján sem lehetett már visszaélni és gondolom azóta ekkora bagatell hibát nem követnek el.

2022. aug. 25. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!