Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak akkor ha sehova...

Mit csináljak akkor ha sehova nem adnak alkalmasságit amióta EESZT rendszer van?

Figyelt kérdés

2008-ban volt két epilepsziás rohamom. Azóta gyógyszer mellett helyel-közel tünetmentes vagyok! Erre amióta van ez az összetett sz*r mindent látnak mivel az OKITI-ben a zárójelentésekben 2001 től végig le van írva az állapotom.

A harmadik alkalommal dobják vissza az alkalmasságim (mol kút és tesco) mindenféle régi hülyeségre hivatkozva. Meg hogy hozzak neki a szakorvostól papírt hogy egyátalán dolgozhatok (szeptemberre van időpontom).

Könyörgöm, az az én bajom ha lefordulok a létráról! Érdekes, mindenféle szívbetegnek meg alkesznak meg hivatásos jogsit adnak!

2022. jún. 10. 01:50
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Infós távmunkát javaslom, programozás jól fizet. Vannak ingyenes újrakezdő tanfolyamok, ahol - már a covid idején is - lehetett továbbtanulni felnőttképzésben. Nem mondom, hogy ez mindenkibek való, de ebben a szektorban 3 dolog kell: ép szem, ép kéz, affinitás az újdonságok megtanulásához.
2022. jún. 10. 06:18
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Belépsz az EESZT-be, kiválasztod az önrendelkezést, kiválasztod a "Hozzáférést teljesen tiltó állapot" ezzel "A jogszabályi kivételtől eltekintve egyetlen ellátóoldali felhasználó számára sem engedélyezi az EESZT-be került egészségügyi adataihoz való hozzáférést."
2022. jún. 10. 06:24
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Amit a 2-es válaszoló ír, ez így nem teljesen igaz.

Hiába tiltod le, mert az orvos még így is hozzá fér mindenhez, igaz beletelik neki némi időbe, de látni fog mindent, amit te le tiltottál.

2022. jún. 10. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
44%

"Hiába tiltod le, mert az orvos még így is hozzá fér mindenhez, igaz beletelik neki némi időbe, de látni fog mindent, amit te le tiltottál."

Ha nem fér bele a jogszabályi kivételbe, akkor pereskedni kell, nyert ügy lesz.

Szerintem a hármaska hülyeségeket beszél.

2022. jún. 10. 08:48
 5/10 anonim ***** válasza:
56%

3-as vagyok.

Nem beszélek hülyeségeket, csak sajnos tudom, hogy így működik a rendszer.

Mert tapasztaltam, én is le tiltottam valamit, el mentem az orvoshoz, az orvos 15 percre el tűnt, és úgy jött vissza, hogy tud rólam mindent.

Ki derült, hogy itt is van egy kiskapu, egy főorvos hozzá férhet azokhoz az adatokhoz, amiket te vagy bárki más le tiltott, ezt az orvos mondta nekem.

Pereskedjen aki akar, nincsen rá időm.

2022. jún. 10. 09:04
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Igen hozzáférnek az EESZT-n kívül is de teljesen máshogy. Az EESZT-ben ha le van tiltva a hozzáférés akkor csak kóddal férhet hozzá bárki.. jogszabályi háttérrel és azt te le tudod kérni hogy ki fért hozzá és mikor és milyen joggal ha gyanú merül fel. Egyébként máshonnan fog hozzáférni az adatait hoz amit te nem fogsz tudni bizonyítani soha senki előtt egyszerűen felhív valakit a körzetben és az elmondja.. nem szabályos de nem tudsz mit tenni viszont munkával kapcsolatosan nekem is lenne ötletem ha érdekel Írjál privátba
2022. jún. 10. 09:43
 7/10 anonim ***** válasza:
95%

Ez nekem tök fura.

Egyik munkáltatóm alkalmasságit vizsgáló orvosa sem kérte le soha az EESZT-ben az egészségügyi előzményeim. Elvégezték a munkakörömre előírt vizsgálatokat, aztán kaptam egy pecsétes papírt. Még a nevemet sem jegyezte meg, nemhogy lekért volna rólam bármit, főleg úgy, hogy a laptopja közelébe sem ment az alatt, amíg ott voltam.

Nem is hallottam még ilyet...

2022. jún. 11. 05:58
 8/10 anonim ***** válasza:

"a nevemet sem jegyezte meg, nemhogy lekért volna rólam bármit, főleg úgy, hogy a laptopja közelébe sem ment az alatt, amíg ott voltam."

Teljesen igazad van, évente van nálunk kihelyezett orvosi alkalmassági, illetve a targonca alkalmassági se került nálam bejegyzésre.

2022. jún. 11. 07:19
 9/10 A kérdező kommentje:
8-as....elkérte a taj kártyám.... Epilepszia, shunt izé mizé 3x nem adták meg, mol, Tesco, biztos kész (Tesco)
2022. jún. 11. 15:08
 10/10 anonim ***** válasza:
55%

"Teljesen igazad van,"

Nem mondtam, hogy igazam van, csak én még nem találkoztam ilyennel. A TAJ-számom alapból rajta volt azon a papíron, amivel elküldött a munkáltató az üzemorvoshoz. Egyik doki sem kutakodott előzmények után. Mondjuk én nem targoncázom... :)

2022. jún. 12. 05:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!