Csak nekünk lehetetlen diákmunkát találni?
A fiam (15) ragaszkodik hozzá, hogy idén nyáron diákmunkát vállaljon. Alapvetően egy jól tanuló, az iskolában eredményes fiúról van szó.
Május vége óta kb 10-15 helyre jelentkeztünk. Kettőnél jeleztek vissza, hogy nem őt választották, mindenhol máshol tejes rádiócsend van. Még egy telefonhívást sem ejtettek meg. Nem sértődünk be, ha nem őt választják, de legalább jelezzék ezt!
Azt veszem észre, hogy 15 évesnek lehetetlen nyári munkát találni. Fesztiválra, klubokba (Budapest Parkban találtunk még lehetőséget pl.) nem engedem, fizikai (raktáros, csomagoló) munkát ő nem szeretne vállalni.
Minden létező diákszövetkezet oldalát átfésültük és egy független helyre is jelentkeztünk, amit egy Fb-csoportban találtunk. Ők 2000ft-os órabérrel ajánlanak alkalmi munkát (15-20 napra). Egyszerű adatrögzítésről van szó. A jelentkező adatlapon jelezték, hogy hamarosan megkeresnek. Szóval itt ha tartják a szavukat, lehet esélye. De egyszerűen olyan jól hangzik, hogy túl szép, hogy igaz legyen.
A gyorséttermi melók képeznék nekünk a vésztartalékot, de azt egyikünk sem pártolja.
Mire kell figyelni szerződéskor? Vannak másnak nyári diákmunka kereséssel tapasztalatai? Mekkora a túljelentkezés? Van esélyünk még találni diákmunkát?
15 éves nem túl fiatal?
A legtöbb helyen minimum 16 évesenek, de sok helyen 18-nak kell lenni diákmunkához.
Szerintem most még nem kéne dolgoznia, inkább tanuljon meg egy nyelvet vagy programozzon az extra idejében, hogy a későbbiekben sokkal többet kereshessen diákként is.
15 évesen még a tanulásra és fejlődésre kell koncentrálni, nem a Mcdonaldsban a hamburber sütésre pici extra pénzért.
Hiába akarja, szülőként szerintem ezt még nem szabadna engedni, még ha kell is a családi kasszába a pénz.
Lényegében dolgozni sem szeretne!
Adatrögzítés, ne röhögtess!
Multiban, pénztárosként vasárnaponként lehet keresni 1800 ft-ot óránként.
De ott meg tagsági díj van a diákszövetkezet felé.
Nekem anno nem volt nehéz de 17 voltam és bármit elvállaltam.
Beregisztráltam egy tucat diákszövetkezethez, párnál írattak tesztet ahol angol tudást és logikát néztek aztán rendszeresen hívtak.
Egy idő után már interjúra se kellett menni csak annyit mondtak, hogy holnap lehetne kezdeni pár hetes munkát van-e kedvem.
Következmények nélkül lehetett rá nemet mondani.
Elég sok mindenen voltam: pakolás, szortírozás, recepciós mellett besegítés, zöldségaprítás, adminisztráció és társai.
hiába pontozgattok itt lefelé, a fiúcska igen csak válogatós.
Valószínű csak net cafe jöhet szóba nála.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!