Szakmunkás vagy programozó miért nem akarsz lenni?
Ugye ez miatt a két hiányterület miatt sír már évtizede az ország, de hiába.
A fiatalokat nem érdekli olyan mértékben mint kellene.
Leírnád hogy te miért nem akarsz szakmunkásnak vagy programozónak menni, akkor sem ha álomfizetések lehetnek benne?
A programozás sokaknak nem megy, nem véletlenül fizetik annyira meg. Jártam rendszergazda suliba, a programozás része (c#) egy 30 fős létszámból 2 embernek ment, a nagy többség csak értetlenül pislogott.
A szakmunka meg koszos, nem mellékesen nagyfokú kézügyességet igényel, ami szintén sokaknak nem adatott meg.
Nem mellékesen a jól fizető szakmák sokszor nehéz fizikai munkák, illetve mostoha körülmények között kell végezni, 45 éves korodra szinte borítékolható az ízületi betegségek sokasága.
Tegyük azt is hozzá, hogy alkalmazottként, szakmunkásként se fogja magát az ember gennyesre keresni magad, ahhoz legalább kell egy vállalkozás, megfelelő anyagi tőkével.
2:
"Jártam rendszergazda suliba, a programozás része (c#) egy 30 fős létszámból 2 embernek ment, a nagy többség csak értetlenül pislogott."
11 évws koromban a suliban egy tbasic nevű interpreterrel csináltunk alap dolgokat, az év végén volt egy olyan feladat, hogy egy egyszerű hazat kellett rajzolni line(x,y,x,y) utasításokkal. Egyedül én tudtam megcsinálni, egy srác még kapott egy kegyelem hármast, mert volt neki egy alja, egy derékszögű oldala meg még egy random vonal.
Utána átmentem számtech tagozatra, ott qbasic majd turbo pascal volt, nagyon alap dolgokkal, ott ketten voltunk, akiknek minimális lövése volt az egészről. Középsuliban fakton volt Delphi, de még ott is fele nem értett semmit.
BME-n bátyám 5 éves műmenre járt anno, ott volt műszaki informatika szakirány is, volt egy programozós órájuk, egy sem értett semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!