Van itt olyan, aki programozóként külföldi cégnek dolgozik home office-ban?
"Lehet hülye kérdés, de hogyha ennyire fasza, akkor hogy-hogy nem minden itthoni programozó ilyen pozícióban akar elhelyezkedni? Vagy amint lehet, erre törekszenek?"
Egyrészt max akkor van értelme, ha mindenképpen Magyarországon akarsz maradni. Ahogy 3-as is írta, contractoroknak a töredékét fizetik, mint amit alkalmazottként el lehet érni adott cégnél adott országban. Ha kimész akkor egyrészt sokkal jobban keresel, másrészt sokkal jobb országban is élhetsz.
Másrészt a top cégek egyáltalán nem is alkalmaznak fejlesztőket contractori pozícióban, vagy csak minimális létszámban. Nincs olyan, hogy felvesznek mondjuk egy Amazonhoz és te azt mondod, hogy contractorként akarsz nekik dolgozni Magyarországról, nem pedig alkalmazottként.
Akkor lehet értelme, ha átlagos vagy szar fejlesztő vagy, nem tudsz bekerülni külföldön top cégekhez, de sikerül olyan noname külföldi céget kifognod, ami többet fizet, mint amit itthon kapnál.
Értem! Még azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire hajtós? Hagyja élni az embert azért? Mármint értem, hogy lusták, de csak céget alapítani lusták, vagy jóval többet kell dolgozni is ezesetben?
Szerintem ez szinten ceg/pozicio fuggo. Nekem a fizum 105k usd + opciok, naponta atlag 5 orat dolgozok. Persze van het amikor eg a haz es tobbet kell dolgozni es van het amikor nyugodtan tudok xboxozni.
A 11esre meg, szinte minden ceg tobbet fizet UK/London teruleten full remote pozira mint itt Budapest amit el lehet erni. Persze aki itt megkeresi a 2-2.5m bruttot az biztos talal olyan full remote pozit amiben ennek 1.5-2xet megkapja.
Az első látja a legjobban.
Lehetséges hogy hamarabb vesznek fel egy random, kis, mondjuk angol céghez mint itthon egy multihoz.
Csak ugye igen, contractor leszel, nincs azzal gond.
"A 11esre meg, szinte minden ceg tobbet fizet UK/London teruleten full remote pozira mint itt Budapest amit el lehet erni. Persze aki itt megkeresi a 2-2.5m bruttot az biztos talal olyan full remote pozit amiben ennek 1.5-2xet megkapja."
Pont errol beszelt szerintem a 11-es, full remote-ban contractorkent megkeresed a 1.5-2x-eset, alkalmazottkent az adott orszagban (orszagon belul akar full HO-ban, valami videki falubol) pedig akar a 4-5x-oset olyan cegeknel, akik amugy egyaltalan nem is alkalmaznanak contractorkent.
Nálam 4-5 év tapasztalat után kezdtek el érdeklődni.
Fizetés tényleg kevesebb mintha kimennél és ott dolgoznál.
Sokan azért nem vágnak bele mert rosszul beszélnek angolul.
#17 Azért azt valljuk be hogy itthon az IT-sok 99%-a nem tud normálisan angolul.
Én két gazdasági diplomával és multis tapasztalattal, felsőfokú angollal váltottam programozásra és egyáltalán nem várnak el C2 / IELTS 9 szinten, ha már tudsz beszélni és megérted mit mondanak, már félig nyert ügyed van. :D
Az a gond sokan egyáltalán nem tudnak megszólalni és szövegértésükkel is gond van.
Mikor végeztünk akkor kötelező volt nyelvvizsga a diplomához de használható tudása csak minden negyedik-ötödik embernek volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!