Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy barber/borbély?

Mennyit keres egy barber/borbély?

Figyelt kérdés

2022. máj. 28. 16:20
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Havi 3 milla, itt írták az egyik kérdésnél
2022. máj. 28. 16:51
 2/7 anonim válasza:
32%
4-5 milla nettó
2022. máj. 28. 17:05
 3/7 anonim ***** válasza:
19%
2es reálisabb
2022. máj. 28. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Én a (szerintem) leggyakoribb verzióval számolnék: KATA adózás, egyéni vállalkozó és nincs saját üzlethelyisége. (Plusz még annyit feltételezek, hogy férfi fodrász, mert őszintén szólva a női árakat nem ismerem.)

A saját fodrászom 3500-ért vág hajat, de van olyan is, aki elkér 5-6 ezer forintot. Egy férfi, normál hajvágásból kettő fér bele egy órába (általában fél órásak az időpontok). Innentől meg már csak azt kell megbecsülni, hogy hány vendége van és mennyit hajlandó dolgozni.

Tegyük fel, hogy viszonylag népszerű fodrász, 80%-os kihasználtsággal dolgozik és napi 8 óránál (+ ebédszünet) többet nincs az üzletében és hétvégéken nem dolgozik.

Egy átlag hónapban 21 munkanap van kb, ez 168 óra. Ha 80%-os kihasználtsággal megy, akkor ebbe 168*2*0,8, tehát lefelé kerekítve 268 hajvágás fér bele. Ezt be kell szorozni az átlagos hajvágás árával. Ez 3500 forinttal számolva 938 ezer forint. Akkor erre jön még rá az üzlethelyiség bérlése, ami mondjuk Budapesten simán lehet 200 ezer fölötti összeg is, de számoljunk 200-al. Kifizeti a KATA-t, az még 50. Nem tudom hogy egy férfi fodrásznál milyen fogyótermékek vannak, de mondjuk azt hogy még havi 50 ezer fixen elmegy az eszközeire. Akkor a nettója 638 ezer forint.

De ugye ez csak egy becslés, nem tudom hogy mennyi fodrász tud 80%-os kihasználtsággal dolgozni, meg hogy pontosan milyen fogyóeszközöket használ és mennyibe kerül az eszközei pótlásának hónapokra bontva. (Például lehet hogy 2 évente kell venni egy 100 ezres profi hajvágó gépet, akkor ez havi szinten 4 ezer forint.)

Továbbá a munkaidő is csak becslés, szerintem a legtöbb vállalkozó fodrász belehajszolja magát a gyakori hétvégi meg késő esti munkába, ami nyilván több pénzt jelent.

2022. máj. 28. 17:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem több barber ismerősöm is van. Nettó 700-800e Ft mindegyik megkeresi havonta. És több hónapban ennél is többet ha több a kuncsaft
2022. jún. 12. 15:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

És melyik városban?

2022. jún. 12. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Megyeszékhely
2022. jún. 13. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!