Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » El tudnátok magyarázni,...

El tudnátok magyarázni, milyen a Forever Living Produkt vállalatot?

Figyelt kérdés

Nemrég keresett fel apám egy ismerőse facebookon, hogy van egy olyan munkalehetőség, amivel könnyebben tudnék pénzt keresni, mint a mostani diákmunkámban (árufeltöltő vagyok). Őszintén elgondolkodtam rajta, mert a mostani munkám fárasztó, és jobb lenne ha tanév közepén inkább otthonról tudnék dolgozni, és nem telne el minden hétvégém munkával. A cég valami mlm (multi level marketing vagy mi). Hogy működik ez a rendszer? Mert erről még sosem hallottam

L/19

#MLM #munka #FLP #ForeverLivingProdukt
2022. máj. 25. 15:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

[jún. 14. 16:47]: Én is későn válaszolok egyebek miatt... :)

"1,5 millió forint?! Azért ez durva."

- Ha megnézed az üzleti modellt, és utánaszámolsz, akkor ilyesmit kapsz. Kb. ekkora forgalmat kell generálnod ahhoz, hogy kapj kb. 150.000 forint jutalékot. Mivel jutalékot csak akkor vehetsz fel, ha havi kb. 50.000 forint értékben te magad is vásárolsz, ezért a 1,5 milliós forgalom jelent kb. 100.000 forint hasznot.

Ezt persze ki lehet trükközni úgy, hogy a személyes vásárlás során megvett termékeket is továbbpasszolod. Ha így van, akkor a 1,5 millió helyett 1 millió forintból is kijöhet a 100.000-es profit, vagy egy kicsit még kevesebből, ha a személyes vásárlás során 50.000-ért beszerzett árut árréssel tudod továbbadni. Ez elvileg nem férne bele az FLP üzletszabályzatába, a valóságban a szponzorod nem fog érte egy rossz szót se szólni. (Ez egy tágabb jelenség is, alább visszatérek rá. *)

A másik, amivel a szponzor szokta az alatta levőt kábítani, hogy az az 50.000 igazából nem kidobott pénz, mert amúgy is vennél annyi árut, mert ezek a termékek olyan jók, hogy igazából neked is kellenek. Ha így számolsz, akkor megint szintén elég 1 millió forintnyi forgalom a 100.000-es haszonhoz. Csak akkor hozzá kell venni, hogy a korábbi életviteledet kiegészítetted olyan löttyök megvásárlásával, amik összesen havi 50.000-be kerülnek, objektívan nézve nincs rájuk szükséged (és a laboratóriumi, klinikai tesztek alapján az életminőséged se nő tőlük), de mindez része a Forever életérzésnek.

"Apám ismerőse még azzal egészítette ki a "marketing" trükköt, hogy ez egy szakma amit ugyanúgy meg kell tanulni, mint bármi mást."

- Igen, ez egy állandó mantrájuk. Két oka van. Az egyik ok, hogy a kezdő beszálló egy hónapban rákölt 50.000-et, haszon nincs vagy minimális. Második hónap, megint. És akkor elbizonytalanodna, kiszállna, sok egyébként ezen a ponton ki is száll. Ha viszont az illetőnek van egy stabil jövedelme (én jól kereső orvosokat ismerek, akik beleszédültek), akkor ez a havi plusz kiadás belefér, ha tehát a felettük levők elhitetik velük, hogy ez csak kezdeti nehézség, tréningekkel fejleszthető a marketing, stb., akkor még akár évekig is csinálhatják, folyamatosan remélve, hogy egyszer majd összejön az álomélet, és addig nyomják bele a havi 50.000-et. A másik ok, hogy az FLP által forgalmazott "termékek" között ezek is megtalálhatók: a marketinges fejtágítók, a képzések, stb., amivel az ígéret szerint sikeres lehetsz. Tehát míg mondjuk valakinek nincs egy X egészségügyi problémája, de rásóznak egy löttyöt, ami pont jó az X-re, továbbá az illetőnek az se probléma, hogy nem tanult marketinget, rásóznak egy marketing (és üzletvezetés, stb.) képzést. Természetesen a képzések motivációs dumákból állnak, "higgy magadban", "én is hittem magamban", "hiszek benned", "tudom, hogy sikeres leszel", blablabla, nehogy bárki azt higgye, hogy a Harvard Business Schooljának valamelyik tankönyvéből akár csak egy oldalt is el kell olvasni.

* Írtam feljebb, hogy a személyes vásárlásba tartozó termékeket nem szabad továbbértékesíteni az üzletszabályzat szerint, de a valóságban a szponzor nem szól érte, és hogy ez egy tágabb jelenség. Hogy van egy nyomorultul nagy szürke zóna, ami az üzletszabályzat szerint nem oké, de rutinszerűen alkalmazzák az eladók, a beszervezők. A kedvencem ezek közül a következő, ami egyébként alapjaiban kellene, hogy megrengesse a dolog hitelességét. Ha valaki figyelmesen megnézi az üzletszabályzatot, konkrétan le van benne írva, hogy az FLP üzleti partnere nem állíthatja, hogy a termékeknek egészségügyi, terápiás, bármilyen hatása lenne (tényleg!! - ez nyilván azért van, hogy az anyacég védve legyen, ha esetleg vizsgálat indulna). Ennek ellenére nyilván minden tag azzal próbálja eladni a löttyöt, hogy az erre meg arra is jó.

2022. júl. 31. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!