Van itt aki kiment Svájcba betanított munkára? nehéz volt az elején megélni anyagilag?
Nekem batyam kint elt, nyelvtudas nelkul jottem ki hozza, lesz ami lesz alapon.
Minden penzem elfogyott igy kolcsonpenzbol jottem ki. Kb 500 frankot kertem meg tole , kajara.
En 2 het alatt talaltam munkat igy az elso fizetesem utan egyenesbe jottem. Ra 3-4 honapra koltoztem kulon alberletbe.
Köszönöm.
És szabad tudni milyen területen tudtál nyelvtudás nélkül elhelyezkedni és azóta is azt csinálod? Nyelvtudást szereztél azóta?
Elso vagyok.
Mivel vendeglatasba dolgoztam igy hotelba talaltam munkat ( angolul beszelek) a konyhan eleg volt az angol, konyhai kisegito/mosogato, azota mar valtottam, viszont ugyanugy vendeglatasba. Nemetul tudok, de nem hasznalom. Most egy hotelba vagyok majdnem egy eve, ahol angol a hivatalos nyelv a cegnel, igy nem kell nemet egyaltalan, mindenki angolul beszel, mivel ide nem Svajci vendegek jarnak, maximum nagyon keves.
En baratnommel elek, nagyon szep helyen, gyonyoru alberletben. 1,5 eve vagyunk kint, azota autot vettunk, elmentunk nyaralni, mindent megvettunk ami kellett problema nelkul. Otthon ezt nem tudtam/ tudtuk volna, vendeglatos fizetesbol ennyi ido alatt.
Egyedul viszont ha nincs nagyon jo szakmad akkor ha olcson talalsz alberletet akkor megeri, vagy ha szobat berelsz. Mondok egy peldat.
Ez Luzern kanton( minden kantonba mas az ado, masak a lakasarak)
Kapsz 3500 frank nettot. (Vendeglatasba, mashol nemtudom mennyi a fizetes)
Alberlet 1200
Biztositas : nekem a legolcsobb van, 220
Kaja 300-400
Buszberlet 80
Internet+aram kb havi 80
Ez durvan 2 ezer frank, nyilvan kaja/ alberlet kihozhato olcsobban illetve dragabban is. Csak peldat irtam, marad 1500 frankod, ebbol meg szorakozol mondjuk 200 frankot, marad 1300, ami kb 460.000 Forint.
8,5 orat dolgozol ezert, nem 12-14 er mint otthon vendeglatasba. Nincs sunyiskodas, bejelentenek rendesen.
Nekem legjobb dontes volt, hogy kijottem, es otthagytam Magyarorszagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!