Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz orvosként...

Mennyire nehéz orvosként letepeledni az Egyesült Államokban?

Figyelt kérdés
Gondolom, hogy szükség van átképzésre, mert az ottani rendszert meg kell tanulni.

2022. máj. 10. 10:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Itt leírtak egy csomó hasznos infót, nem tudom, megtaláltad-e...

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanul..

2022. máj. 10. 10:22
 2/3 anonim ***** válasza:

A sotes diplomát elismerik Amerikában (a többi orvosiét nem tudom) így ki lehet vele menni, de le kell tenni a USMLE-t (3 vizsga, vannak hozzá kérdés adatbázisok amikből lehet tanulni, de szokott lenni itthon is felkészítő Debrecenben). A legjobb az elsőt 3. év után letenni, mert kb az első 3 év anyagát kell tudni, de meg lehet csinálni az összeset diploma után is. A 2. vizsga után már lehet praktizálni - jelentkezni rezidensképzésbe.

Aztán jelentkezni kell rezidens helyekre. Itt sokat számít, hogy van e ismeretséged, publikációd stb, szóval érdemes kapcsolatokat és tapasztalatot gyűjteni egyetem alatt. A nyugati parton nehezebb bejutni mindenre és vannak szakterületek amikre brutális a túljelentkezés mindenhol.

Ha már szakorvos vagy, akkor le kell tenni a board exam-et, mert az európai szakvizsgákat nem fogadják el. (Ez alól csak az kivétel ha valami nagyon speciális tudásod van vagy nagyon nagy szaktekintély vagy.)

Ha felvesznek valahova rezidensnek akkor a kórház szponzorálja a vízumot (általában J-1), aminek vannak feltételei - haza kell jönni utána vagy olyan helyen munkát vállalni, ahol orvoshiány van.

2022. máj. 10. 17:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Közben rátaláltam erre: [link]
2022. máj. 10. 20:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!