Mennyit kell dolgozni egy ügyvédi irodában?
Tényleg sokat. Én most egy kisebb létszámű, nemzetközinek mondható irodában vagyok. Eddig szerencsére még nem volt olyan brutális túlórázás, de nagyobb helyeken, pl egy Dentons, DLA, vagy Baker, szerintem tuti általános jelenség. Voltam korábban egy szintén nemzetközi irodánál, igaz az sem volt túl nagy létszámban, de azért 6kor nem nagyon mentek haza.
Igazából a napi 8 óra az eltelik munkával mindig, ritka a láblógatás. Ez abból a szempontból lehet jó is, hogy tudsz tanulni, külföldi ügyfelekkel dolgozni, már ahol nem futárkodásra használják a jelölteket.
Ami viszont nagyon gáz és nem tudom fog-e javulni valaha, az a fizetés. Ugye ez itt íratlan szabály, hogy túlórát sehol senki nem fizeti ki, nagyjából nettó 200-300 között mozoghatnak a fizuk, ami nevetséges, főleg ilyen infláció mellett.
Kedves 2-es, te mióta dolgozol jelöltként, és milyen bérre lehet számítani a 3 év alatt?
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!