Pályakezdő hegesztőként van esélyem?
AWI minősítés megszerzésére lenne lehetőségem. Van egy hiányszakmám már, de soha nem vettek fel sehova pályakezdőként. Kicsit félek most ebbe pénzt invesztálni ez miatt, mert ha ugyanez lejátszódik akkor teljesen lenulláztam magam.
Aki hegesztőként dolgozik mik a tapasztalatai? Merjek belevágni vagy felesleges (ez is)? Nincs ismerős ilyen helyen, szóval protekció akárhova is esélytelen.
Nyakamat rátettem volna egy ilyen válaszra. Tipikus.
Olvass utána fórumokon (akár itt a gyk-n). Mekkora probléma, hogy egy pályakezdő nem kell sehova. 15 ember végezte el a szakmunkás iskolát 4 ember tudott elhelyezkedni a szakmában. Ebből 2-t az apja protezsálta be a munkahelyére. De persze mi velünk van a baj. Akkor másik munkahelyre (ami nem hiányszakmás meló) miért kellettem? Oda jól "eladtam" magam?
Profession.hu-n 300+ hirdetésből országszerte kb 10 cég keresett pályakezdőt (is) országszerte. Ez persze nem garancia arra, hogy felvesznek.
Beküldtem az önéletrajzom, felhívtak. Az első kérdés: mennyi tapasztalata van, mert az önéletrajzából nem derül ki. Mondtam, hogy azért, mert pályakezdő vagyok. Megköszönte a jelentkezést és kinyomta a telefont.
Másik cégnél felhívtam én a telefonszámot és érdeklődtem. Erre az "úriember" elkezdett röhögni, hogy mit kezdjen ő egy pályakezdővel.
1, bírom az ilyen nagypofájúakat. "nem tudod prezentálni magad",
soft skillek hiányoznak :D
Édes istenem, ti tényleg elhiszitek ez magatokról? Az önéletrajz egy sémára épül. Van egy alap szerkezete, mit lehet azon elbaszni? Semmit.
Nekem sem sikerült soha nehézgépkezelőként elhelyezkedni. Pedig akkora
hiányszakma mint az állat. Nem győznek hirdetni.
De itt a gyk-n is írogatják friss jogsis kamionsofőrök, hogy nem kellenek
sehova. Pedig a sofőrhiány már tarthatatlan méreteket ölt.
Fun fact most egy olyan munkában dolgozok ahova túljelentkezés van. Ide
megfelelőek voltak a "soft skillek"? Oda meg ahova hónapokig hirdetnek állást nem?
Egyik cégnél sem jutottam odáig, hogy legalább a pénzről beszélgessünk.
Szóba sem került, csak próbáltam/próbáltunk dolgozni.
Még nincs hegesztői szakmám. Most gondolkozok rajta.Csak a tapasztalataim alapján nem merek belevágni egy több százezres tanfolyamba.
De köszi
Profession.hu-n most kőkemény nulla lehetőség van pályakezdő nehézgépkezelőként :(
Kész vicc......
Gyere Hollandiába. Itt csak magabiztosan rá kell bólogatni mindenre és mondogatni, hogy te már magzat korod óta hegesztesz és mindent (is) meg tudsz csinálni. Utána majd a munkahelyen kitanulod. Egy-két hónap múlva talán feltűnik a hollandoknak, hogy totál kezdő vagy és elbocsátanak, de addigra már elmondhatod, hogy van munkatapasztalatod és jelentkezhetsz máshova is.
A lényeg csak annyi, hogy tudj angolul jól és legyen jogsid. Ha ez meg van, nyert ügyed van, már indulhatsz is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!